CTP Genel Başkanı, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, UBP-DP hükümetinin icraatlarını “inanılmaz derecede başarısız” diye nitelendirerek, “Eğer bu hükümet aymazlığını sürdürürse, bizi çok karanlık şeyler bekler” dedi.


“Bizi karanlık günler bekler çünkü Türkiye ile mali protokolü ince eleyip sık dokumadan imzaladılar” diyen Talat, “Dua etsinler ki ilk biz müzakere etmeye başlamıştık, bazı şeyleri düzeltmiştik, bir noktaya gelmişti. Onu imzaladılar ama yine uygulayamayacakları, bu ülkede uygulanamayacak maddelere imza attılar. O maddeleri hayata geçirmeye kalkarlarsa bu ülkede çok büyük karışıklıklar olacak. Yerine getirmeyince de Türkiye kararlılığını gösterir ve serbest bırakacağı parayı bırakmazsa büyük krizler yaşayacağız” diye konuştu.
Hükümetin olağanüstü hal uygulaması yaptığına dikkat çeken Talat, seyrüsefer affının, ödeyenlere büyük bir hakaret, haksızlıktır ve saygısızlık olduğunu söyledi.

Talat, CTP’nin de hükümetteyken aflar yaptığını ancak sadece cezaları bağışladığına dikkat çekti.
Talat, Kıbrıs konusunda da değerlendirmeler yaparak, beşli zirve olursa çok ümitli olduğunu vurguladı. “Gerisi tamamlandı, mesele sadece güvenlik ve garantilere kaldı demektir. Onun çözümü de bana göre zor değildir, harita da dahil. Diğer 4 konunun bağlanmasına bağlıdır” dedi.

AYRINTILAR YENİ DÜZEN'DE
Editör: TE Bilisim