Barani, yaptığı yazılı açıklamada, Lefkoşa İlçesi olarak her gün sokakta, halkın içinde olduklarını, Lefkoşalılardan temel sorunlarını ve hükümet edenlerden beklentilerinin ne olduğu konusunda bilgi aldıklarını ve bu çerçevede çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. 

Lefkoşa sokaklarının “pis” olduğunu ve bu “çirkin” görüntüyü bir başkente yakıştıramadığını  söyleyen Barani, “Lefkoşa sokakları bitmek bilmeyen yol çalışmaları nedeniyle tanınmaz halde, yolların delik deşik olması araçlarda ciddi hasarlara yol açıyor, park ve bahçeler ise bakımsızlıktan döküldü” ifadelerini kullandı.

“TRAFİK CEZALARI BIKTIRDI”

Artan nüfus oranı ve buna paralel olarak çoğalan araba sayısının Lefkoşa trafiği için büyük bir sorun haline dönüştüğünü dile getiren Barani, “Özellikle araç park yerleri konusunda ciddi sıkıntılar var. Lefkoşalı araçlarını park edecek yer bulamıyor. Araçlarını bıraktıklarında da Belediye zabıtalarının cezaları ile karşılaşıyorlar. Lefkoşalı bu park cezalarından bıkmış durumda… Lefkoşa Trafik zabıtalarının tek yaptığı şey ceza yazmak… Bir an önce bu konuda gerekli önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

“KÜÇÜK ESNAF ZOR DURUMDA”

Barani, ülke ekonomisinin gün geçtikçe kötüye gittiğini, küçük orta ölçekli işletmelerin çok zor durumda olduğunu ifade etti.

Halkın ve esnafın yaşanan sıkıntıların çözümlenmesinden umudunu yitirdiğini, esnafın da satış yapamamaktan şikâyetçi olduğunu ve özellikle arasta esnafının ciddi sıkıntılar yaşadığın savunan Barani, “Yapılan yol düzenlemesi ile arasta esnafı ile Lefkoşalı buluşamıyor. Son dönemlerde turist sayısında da ciddi anlamda azalma var. Gelen turistlerde çevrenin düzenlemesi ve temizliğinden oldukça şikâyetçi… Hem turizm hem de ülke ekonomisi için büyük öneme sahip olan surlar içi bölgesinin bu denli ilgisiz bırakılması son derece üzücü” açıklamasında bulundu.

Lefkoşa ilçesi olarak özellikle örgütlenme konusunda yoğun çalışmalar içerisine girdiklerini söyleyen Barani, ülkede sosyal adaleti sağlamak ve halkın daha rahat, huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşaması hedefi ile yola çıktıklarını, ezilen işçi, emekçi kesimin haklarını savunmak, ülkede sosyal adaleti sağlamak ve toplumu aydınlık yarınlara taşımak için uğraş vereceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim