TC Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, KKTC Ticaret Odası heyetini kabul etti.

Bozkır, KKTC Ticaret Odası heyetini Ankara'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Kıbrıs sorununun Kıbrıslı Türklerin arzu ettiği ve Türkiye'nin her zaman desteklediği şekilde bir sonuca ulaşmasının Türkiye'nin en büyük arzusu olduğunu vurguladı.

Ada'da müzakerelerin devam ettiğini hatırlatan Bozkır, "Ada'nın iki bölgeli iki toplumlu ve siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon şeklinde bir çözüme ulaşmasını ve Türkiye'nin garantör olma hüviyetinin devam etmesini arzu ediyoruz. İki lidere de bu sorunun çözümü bakımından başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Bozkır, Türkiye'nin her zaman Kuzey Kıbrıs Türklerinin yanında ve arkasında olduğunu dile getirerek, "Bir taraftan siyasi müzakereler sürerken bir taraftan da Ada'nın ekonomik gelişmesi ve KKTC'nin daha iyi şartlara kavuşması bizim en büyük temennimizdir" ifadesini kullandı.

Ticaret Odası adına söz alan Başkan Fikri Toros, Kıbrıs Türk iş dünyasının temsilcisi olarak Bakan Bozkır ile birlikte olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

"Olası bir federasyonun başarılı olması ve Türk tarafının kazanımlarının korunması için güçlü bir Kıbrıs Türk ekonomisinin oluşması gerekmektedir" diyen Toros, Kıbrıs Türk iş dünyasının Kıbrıs'ta yarım asrı aşan bu siyasi sorunun ve ekonomik mağduriyetin biran önce sonlanması için kendini mükellef hissettiğini sözlerine ekledi.

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.  
Editör: TE Bilisim