Kooperatif Şirketler Mukayyidi Hasan Bozkan, Kıbrıs Türkü’nün öz varlığı olan Koop Süt’ün kapatılma sürecinin eşiğinden döndüğünü ve yeni oluşan yönetim kuruluyla yeni bir döneme girdiğini belirterek, gelinen aşamanın başarılı bir gelecek için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Bozkan, Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Mustafa Naimoğulları ile Asbaşkanlığa getirilen Mehmet Temel’i kutlayarak, “Kutuplaşmadan akıl ve bilim yolunda profesyonel yaklaşımlarla çalışırsak, Koop-Süt’ü hem kooperatifçilik tarihimize hem de Kıbrıs Türkü’nün tarihine bir başarı öyküsü olarak kaydedeceğimiz mutlaktır” dedi.

Başbakanlık Kooperatif Şirketler Mukayyidi Hasan Bozkan, Koop Süt yeni yönetim kurulunun oluşmasının ardından yazılı bir açıklama yaparak, değerlendirmelerde bulundu.

Bozkan, Koop-Süt’ün yeni ve hassas bir eşikte olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Türk kooperatifçiliğinin 85’inci yılında, Koop-Süt’ün kooperatifçilik tarihine, yeni bir toplumsal başarı öyküsü olarak geçme şansı bulunduğunu kaydetti. 

Koop-Süt’ü kapanmanın eşiğinden döndürenin; kooperatiflerin sorumlu ve bilinçli özverisi, toplumun kalpten gelen desteği ve sevgisi olduğuna dikkat çeken Bozkan, akılla ve bilimle ilerleyen sürecin geldiği durağın, bilimsel yaklaşımların ve bilginin gücüne dayandığını belirtti.

“YENİ YÖNETİME GÜVENİYORUZ”

Bozkan, yeni yönetimin Koop-Süt’ü yeni dönemde yeni bir anlayış ile yöneteceğine olan güvenlerini dile getirerek, “Yeni yönetimin icraatlarına, rutin kontrollere ilave tavsiyelerimizle daha çok katkı yapma sorumluluğumuzu görmezden gelmeyeceğiz. Koop Süt’ün gerçek sahiplerine devredilme sürecinin başlangıcında Doğu Akdeniz Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan tarafsız ve bilimsel raporların, yeni yönetimin icraatlarına ışık tutması akıl ve bilim paradigmasının gereğidir” dedi.

Bozkan, Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Mustafa Naimoğulları ile Asbaşkanlığa getirilen Mehmet Temel’i de ayrı ayrı kutlayarak, şunları kaydetti:

“Politize olunmamalı, şahsi meseleleri toplumumuzun en değerli markalarından birinin geleceğini olumsuz yönde etkilemesine izin verilmemeli. Kutuplaşmadan, ortak iyi için, akıl ve bilim yolunda profesyonel yaklaşımlarla çalışırsak, Koop-Süt’ü hem kooperatifçilik tarihimize hem de Kıbrıs Türkü’nün tarihine bir başarı öyküsü olarak kaydedeceğimiz mutlaktır.”

Editör: TE Bilisim