Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Meclis’in son günlerde nisap sorunlarıyla gündeme geldiğine işaret ederek, devamlılığı sağlamak adına yasa ve kurallar çerçevesinde, iç tüzüğün kendisine verdiği yetkileri kullanacağını söyledi.

Önceki yıllarda boykot gibi nedenlerle meydana gelen benzeri durumlarda yapılan farklı uygulamaların örnek gösterilmesini kabul etmeyeceğini belirten Bozer, yanlışların örnek alınmaması gerektiğini ifade etti.

Bozer, bazı düzenlemelerin güncelliğini yitirdiğini anlatarak, Mevlit Kandili’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin kurulmasından önceki şartlar altında, dini tatilleri eşitlemek adına atılmış bir adım belirtti. Bozer, bugün itibarıyla Mevlit Kandili’nin resmi tatil kapsamından çıkarılmasının gündemde olduğunu kaydetti.

6 YASA GEÇECEK

“Toplumu ciddi boyutta rahatsız eden konuları düzenleyecek çağdaş yasalara ihtiyaç var” diyen Bozer, ekonomik yaşamı ilgilendiren düzenlemeler dahil olmak üzere 6 yasanın ay sonuna kadar Cumhuriyet Meclisi’nden geçeceğini belirtti.

Meclis Başkanı Hasan Bozer, Anayasa’nın belirli bir çoğunluk ile değiştirilebilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Müşavirlerle ilgili düzenlemelerin eksikliğine de değinen Bozer, sahasında deneyimli ve başarılı bu kişilerin atıl durumda kalmasının ülke kaynaklarını boşa harcamak olduğunu söyledi.

Bozer, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun etkin hale getirilmesi gerektiğine değinerek, kamu istihdamlarının adil ve rekabetçi bir sınavla yapılması gerektiğini belirtti.

İŞÇAN

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan Cumhuriyet Meclisi’nin çalışmalarında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, Anayasa’nın artık ihtiyaçları karşılamadığını, tadil edilmesi gereken yasalar olduğunu söyledi.

“Bu çalışmaların sizler başkanlığında devam ettiğini biliyoruz” diye konuşan İşcan, dernek olarak her türlü yardıma hazır olduklarını kaydetti.

Kamu bünyesinde 160’dan fazla müşavir bulunduğuna işaret eden İşçan,  müşavirlerin bilgi birikimlerinden daha fazla yararlanılması gerektiğini belirtti.

İşcan, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun son dönemde işlevsiz hale geldiğini ifade ederek, bu nedenle özellikle eğitim ve sağlık alanlarında sorunlar yaşadığını kaydetti.


Editör: TE Bilisim