Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Doç. Dr. Kudret Özersay sivil toplum örgütleriyle yürüttüğü temaslar kapsamında Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve Türk Ocağı Limasol takımını ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında "bu ülkede artık yeni neslin ülke yönetiminde söz sahibi olması gerekir" diyen Özersay, Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesi durumunda yapacaklarını anlatarak soruları yanıtladı.

Kadınlar Birliği ziyaretinde Dernek Onursal Başkanı Süheyla Küçük, Dernek Başkanı Gülten Feridun ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Özersay adaylık süreci ve vizyonu hakkında bilgiler verdi. Özersay içinde bulunduğumuz süreçte Kıbrıs’ta çözüm için çaba gösteren bir Cumhurbaşkanının aynı zamanda Kıbrıs Türkünü uluslararası arenada sunacağı farklı açılımlarla en iyi şekilde temsil etmesi gerektiğini vurgulayarak kendisinin hem bunlar, hem de iç sorunların çözümü için çaba gösterecek birikim ve dinamizme sahip olduğuna inandığı için aday olduğunu anlattı.

“Toplum olarak kaybettiğimiz öz güvenimizi, bu vasıflara sahip ve toplumun menfaatini düşünen bir Cumhurbaşkanı seçerek yeniden kazanmaya başlayacağız” diyen Özersay ülkede yaşanan sorunların bir noktadan başlanarak çözülmesi gerektiğini, başta adam kayırmacılık ve partizanlık olmak üzere yönetsel anlamda dibe vurmamıza neden olan hastalıkların üzerine kararlılıkla gideceğine dikkat çekti. Dernek üyelerinin sorularını da yanıtlayan Özersay; “Toplum olarak birlikte yaşadığımız çok sıkıntılı süreçlerden sonra böyle bir yönetimi hak etmediğimizi düşünüyorum” diyerek beyin göçü ile kaybedecek daha fazla gencimiz olmadığını ve ülkede iyi yetişmiş gençlerin artık görevi alarak ülke yönetiminde 21. Yüzyıla yakışan bir vizyon ile daha fazla söz sahibi olması gerektiğini söyledi. Göreve gelmesi durumunda Cumhurbaşkanının anayasal ve yasal yetkilerini tarafsız bir şekilde kullanacağını belirten Özersay ülkedeki sorunların çözümü için bu gereklidir dedi. Toplantı sonunda Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği üyeleri Kudret Özersay ve ekibine başarılar diledi.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ziyaretinde birlik Başkanı Hüseyin Aktığ ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve bazı otel işletmecileri ile biraraya gelen Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay Kıbrıs müzakerelerinin geldiği noktaya ve yurt dışında Kıbrıslı Türklerin nasıl çok daha iyi temsil edilebileceklerine değinerek, konusunun uzmanı, işinin ehli bir Cumhurbaşkanı ile bu açılardan çok önemli toplumsal avantajların yakalanacağına işaret etti. Turizm konusunda ada içinde, Rum tarafıyla bazı işbirliği modellerinin zorlanabileceğini ve kendisinin Cumurbaşkanı seçilmesi halinde yeni önerilerle bu konuyu uluslararası toplumun gündemine taşıyacağını dile getirdi ve önerilerinin de yer aldığı dosyasını Birlik Başkanı Aktığa’a sundu. Görüşme sırasındaCumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlarının görevinin sadece çözüm süreci ile ilgilenmek değil, aynı zamanda iç siyasetteki yanlışların üzerine gitmek ve her türlü öneriler ve uyarılar ile ülkede Kıbrıs Türk halkının hak ettiği gibi bir yönetimin kurulması için çalışmak olduğunu vurguladı.

Girne’de Türk Ocağı Limasol takımını ziyareti sırasında ülkede yaşanan sıkıntıların aşılmasında Cumhurbaşkanı olarak oynayabileceği rolü ve Türkiye ile ilişkilerin sağlıklı bir zemine oturtulması için atılması gereken adımları anlatan Özersay, bugüne değin ortaya çıkan hatalı sistemin kurulmasında ve yaşatılmasında katkısı olanların, bundan sonra topluma bu durumu değiştirmeyi taahhüt edemeyeceklerini ya da en azından inandırıcı olamayacaklarını da vurguladı. 

Editör: TE Bilisim