Gazimağusa-Yeniboğaziçi- İskele Emirname Taslağı’nın açıklandığı Danışma Toplantısı’nda iş adamı Mete Boyacı’nın konuyla ilgili fikirlerini söyleyip, itirazda bulunması sonrası Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan tarafından sarf edilen “Yıllarca bu ülkede hükümet bozan, hükümet kuran bir ailenin ferdi olarak” sözleri ülkenin gündemine oturdu.
KIBRIS’a konuşan iş adamı Mete Boyacı, Türkmen Yiğitcan’ın iddialarıyla ilgili dava açma girişimlerine başladığını söyledi.
Boyacı, Türkmen Yiğitcan’ın hiçbir dayanağı olmayan ve hiçbir şekilde arkasında duramayacağı bir iddiayı ortaya attığını ve bu iddialarının her şeyden önce toplantı sırasında salonda bulunan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’a ve hükümete yönelik hakaret, saygısızlık olduğunu kaydetti.
“O bakanı ve o hükümeti ben mi getirdim göreve. Yoksa ben mi görevden götürdüm. Oradaki milletvekillerini ben mi göreve getirip, görevden aldım? Bu iddiayı yapan arkadaşa gittim ve tüm söylediklerinin arkasında durmasını söyledim. Söylediklerini kanıtlamasını söyledim” diye konuşan Boyacı, ilgili iddia için ise dava açmak için gerekli süreci başlattığını açıkladı.
Mete Boyacı, emirname taslağının ise ekonomik gerçekler ve bölgenin gerçekleriyle bağdaşamadığını, özellikle Yeniboğaziçi ve İskele’de binaların yükselmesine izin verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Detaylar Kıbrıs Gazetesi'nde

https://www.kibrisgazetesi.com/kibris/mete-boyaci-sehir-planlama-dairesi-mudurune-dava-aciyor/53980

Editör: TE Bilisim