Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bölgesel ticaretin Kıbrıs’ta barışa ve çözüme katkı sağlayacağını vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre kabulde KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da hazır bulundu.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ziyarette, Meclis Başkanı Siber’e seçim çalışmalarında başarılar diledi ve konferans vermek amacıyla İzmir’e davet etti.

DEMİRTAŞ

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş yaptığı açıklamada, krizlerin beraberinde fırsat doğurabileceğini belirterek, yaşananların Kıbrıs’ın bütünleştirilmesi yönündeki çalışmalara hız kazandırmasını diledi.

Demirtaş, Kıbrıs’ta yaşanan bölünmüşlüğün insanların adaya gelmesinin önünde engel teşkil ettiğini belirtti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, ekonomik işbirliğinin Kıbrıs Türk halkının tam da ihtiyacı olan bir durum olduğunu vurguladı.

Siber, sorun olan bölgelerde ekonomik işbirliğinin bu sorunun çözümüne pozitif katkı sağladığını ifade etti.

Siber, “Güven artırıcı önlem de işte tam budur ve biz bunu her zaman söylüyoruz. Engeller koymayın, bilakis halkın yaşam kalitesini artırma yönünde olacak girişimleri siz de destekleyin ki halklar arasında güven olsun. Güven barışın temelidir. Çözüm olur ama çözüm ve barış hep ayni şeyler değildir” dedi.

Güney’e ve Rum liderliğine Doğrudan Ticaret Tüzüğü’ne engel olmamalarını söylediklerini hatırlatan Siber, “Hellim problemimiz var, hellim iki halkın ortak üründür ve bu ürün iki halka da katkı yapacak şekilde olması halinde bu bölge barışına, diyaloga katkı yapar” dedi.

Siber, bölgesel ticaretin çözüme ve barışa katkı sağlayacağını vurguladı.
Editör: TE Bilisim