İskele kent sınırları içerisinde bulunan Boğaztepe köyünde, kullanılmayan ve atıl durumdaki okul binası İskele Belediyesi proje yönetim birimi tarafından hazırlanan proje ile kapsamlı bir tadilattan geçirilerek lokal olarak halkın kullanımına açıldı.

Belediye açıklamasına göre, İskele Belediyesi’nin yürütmekte olduğu Köy Geliştirme ve Kalkındırma Programı, yeni projelerin tamamlanmasıyla ivme kazanarak devam ediyor.

İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarından finanse edilen proje, belediyenin imar ve bayındırlık şubesi ekipleri tarafından hayata geçirildi. Yapım çalışmaları kapsamında yüz yetmiş beş metrekare ana ve yardımcı binanın betonarme kısımları ve duvarları dışında kalan iş kalemleri yeniden yapıldı.

Yürütülen “titiz çalışmalar” neticesinde Boğaztepe’ye kazandırılan çağdaş lokalin, çeşitli sosyal, kültürel ve eğitsel etkinliğe ev sahipliği yapması hedefleniyor. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Boğaztepe Köy Kadın Kursu’nun düzenlendiği lokal, kadınların sosyal yaşamına katkı sağlamasının yanı sıra ev ekonomisinde yaratacağı katma değerle de ön plana çıkıyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Halil İbrahim Orun, İskele Belediyesi Köy Lokali projelerinin sosyal boyutuyla Kuzey Kıbrıs’ta öncü bir uygulama olduğuna dikkat çekti.

Bu mekanların kentdaşların buluşma noktaları olacağına vurgu yapan Başkan Orun,  halkın sosyal iletişimlerini ve bağlarını güçlendirecek ortamlar yaratmaya büyük önem verdiklerini söyledi.

Boğaztepe Köy Lokalinin kadın kurslarına ev sahipliği yaptığına işaret eden Orun, kadınların üretmekte olduğu el emeği göz nuru eserlerin öz kültürün ve geleneklerin yaşatılması açısından katkı sağladığını belirtti. 

Güçlü ailelerin temel yapısında kadınların bağlayıcı rol üstlenmekte olduğunu söyleyen Orun,  “Kadınların kentimizin sosyal yaşamında daha aktif rol alarak söz sahibi olmasını hedeflemekteyiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim