Ağırdağ bölgesinde yaklaşık 40 yıl önce inşa edilen 20 konutun sahiplerine, Bakanlar Kurulu kararı uyarınca  hali arazi kiralama sözleşmeleri düzenlenen törenle dağıtıldı.

Köy meydanında düzenlenen törene Başbakan Hüseyin Özgürgün, bazı bakanlar, milletvekilleri ve Ağırdağ halkı katıldı.

PİRO: “40 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ”

Törende konuşan Ağırdağ Muhtarı Hasan Piro, 40 yıldır çözülmeyen bir sorunun çözülmesinden dolayı Başbakan Hüseyin Özgürgün’e ve bakanlara teşekkür etti.

EVREN: “ORAY SİTESİNDEKİ KİŞİLERE KOÇANLARI 15-20 GÜN İÇERİSİNDE VERİLECEK”

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise, 40 yıldır hali arazide devam eden konut, yol ve mülk sorununun sonuna gelindiğini belirttti.

Evren, Ağırdağ köyündeki projeyi gerçekleştirirken, yıllardır devam eden Boğaz emirnamesi ve Oray sitesindeki sorunları da çözmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Evren, 15-20 gün içerisinde Oray sitesindeki kişilere de koçanlarının verileceğini açıkladı.

ÖZGÜRGÜN: “BOĞAZ EMİRNAMESİ KALKACAK”

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Ağırdağ köyünde uzun süredir devam eden sorunu 49 yıllık kiralama yöntemi ile çözdüklerini anlattı.

Özgürgün, 20 arsayla ilgili sorunun çözüldüğünü, birçok bölgede de yeni kırsal kesim arsalarının verilmeye başlandığını söyledi.

Birikmiş sorunları çözmek için hükümetin çalışmaya devam edeceğini belirten Özgürgün, “Bizim istediğimiz toprağa sahip çıkmaktır” dedi.

Boğaz Emirnamesi’ne değinirken de Özgürgün, “Muhalefette iken bize aktarılmış bir konuydu. Yaklaşık bir yıldır o konuda da çalışılıyor. Boğaz emirnamesini de kaldıracağız, yani bir şekilde kalkacaktır. Boğaz Türk toprağıdır. Bu bölgeler Türk toprağıdır. Buralarda emirname yayınlamak sadece karşıya hizmet etmekten başka bir iş değildir” ifadelerini kullandı.
Şehircilik Dairesi’nin hızlı hareket etmesi halinde Boğaz Emirnamesi’ni seçimden önce kalkacağını kaydeden Özgürgün, amaçlarının gençlerin topraklarına sahip çıkması olduğunu ekledi.

Editör: TE Bilisim