BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Eide ile BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, Kıbrıs konferansının sabah gerçekleşen bölümüyle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan BM temsilcileri, sabah gerçekleşen toplantının gayet olumlu bir havada geçtiğini ve umutlu olduklarını söylediler. Temsilciler,toplantının sabahki bölümünde basına yansıdığı gibi herhangi bir kriz yaşanmadığını da açıkladılar.

“Beklediğimizin de ötesinde iyi bir başlangıç yapıldı. Buradaki en büyük başarı kapsamlı bir çözüme ulaşılması olacaktır. Ben buranın son şans değil, en iyi şans olduğunu söylemiştim. Bu inisiyatifim bugünkü toplantı sonrasında daha da güçlendi” diyen Eide, tarafların 7 Temmuz tarihine kadar Cenevere’de olmasını planladıklarını da sözlerine ekledi.

Garantörlerle 3 ayrı oturum yapılmasının kararlaştırılmasıyla ilgili bir soruya karşılık da Eide, “ Bugün sabah ilginç fikirler ortaya çıktı ve 3 ayrı oturum yapılmasının faydalı olacağına karar verdik” dedi.

Birinci masada güvenlik ve garantilerin ele alındığını, 16.00’dan itibaren de ikinci masada çalışılacağını anlatan Eide, “ açıkta kalan konular var. İki lider 4 Haziran’da yapılan açıklamaya uygun olarak tüm başlıklar bir biri ile bağlantılı olarak ele alınıp devam edilecektir” dedi.

Özel Temsilci Eide, sabah gerçekleşen toplantıda tüm katılımcılardan duyduklarının cesaret verici olduğunu da belirterek, küçük küçük toplantılarla yollarına devam edeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim