BKP Basın Bürosu aracılığıyla yazılı açıklama yapan İzcan, hükümeti “kontrolden çıkmış bir araba gibi sağa sola savrularak yoluna devam etmeye çalışan bir yapıya” benzeterek “Halkın gözünün içine baka baka yolsuzluk, hırsızlık ve hukuksuzluklarına hiç çekinmeden devam etmektedirler” ifadesini kullandı.

İzcan, parlamentonun ve hükümetin halk nazarında geçerliliğini yitirdiğini; yaşananlar karşısında halkın hükümet ve parlamentodaki partilere karşı gizliden gizliye tepki ve öfkesinin büyüdüğünü savundu.

“Halk yaşanan yolsuzluk, hırsızlık, hukuksuzluklar karşısında var olan siyasi yapıya büyük bir öfke ve tepki duymakta ancak bu öfke ve tepkisini örgütlü bir mücadeleye çevirememektedir” diyen İzcan, parlamento dışında bulunan sol, demokrat, yurtsever güçlerin esas amacının bir araya gelerek halkı örgütlemek olması gerektiği görüşünü bildirdi.

“HÜKÜMETİN İKİ BAKANININ BİRBİRİNE DÜŞMESİ İBRET VERİCİDİR”

Ercan Havaalanı’yla ilgili sözleşmenin 4 yıllığına uzatılması konusunda “hükümetin iki bakanının birbirine düşmesinin” ibret verici olduğunu vurgulayan İzcan, “Bakanlar kurulu üyesi bir bakan çıkıp ‘İhaleyi kazanan şirket samimiyetsizlik içinde hiçbir yatırım yapmadı, ödemesi gereken parayı ödediğinden emin değilim, Ercan sağlıklı bir denetime tabi değildir’ diyorsa ortada ciddi bir suiistimal var demektir. Hükümeti derhal açıklama yaparak gerekli denetimleri yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim