Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı için ortak aday çıkarma girişimleri çerçevesinde ve sendikanın mücadelesine destek amacıyla, bugün Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nı (El-Sen) ziyaret etti.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, “Lefkoşa Türk Belediyesi tam anlamı ile bir enkaza dönüştürülmüştür. Bunun sorumluları elini kolunu sallayarak gezmekte, bedelini ise çalışanlar ve halk ödemektedir” dedi.

Sadece LTB’nin değil tüm ülkenin enkaza dönüştürüldüğünü öne süren İzcan, “KIB-TEK ve diğer kurumlarımızda da oynanan oyunlar, KTHY’de oynanan oyunun aynısıdır. Önce batırıp, sonrada satma peşindedirler”  ifadelerini kullandı.

Hükümetin AKP’nin dayattığı paketi gaddarca uygulamaya koyduğunu ileri süren İzcan, pakette KIB-TEK’in özelleştirilmesinin yer aldığını savundu.

BKP’nin sonuna kadar El-Sen’in yanında yer alacağına işaret eden İzcan “Kim isterse olsun, elektriğini ödemeyenlerin, sermaye takımının, hırsızların elektriğini kesiniz. Geri adım atmayın çünkü halk yanınızdadır” dedi.

Editör: TE Bilisim