Lefkoşa Belediye Başkanlığı ve meclis üyelikleri için ortak aday göstermek isteyen Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’i ziyaret etti.

BES Başkanı Savaş Bozat ile görüşmesi öncesi basına açıklamada bulunan BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, ortak aday gösterme çerçevesinde yapılan ziyarette amacın çalışanların görüşlerini almak olduğunun ifade etti.

Hükümetin belediyeyi kurtarmasının mümkün olmadığını belirterek LTB Meclis üyelerinin tümünü istifaya çağıran İzcan, “LTB’yi iflasa sürükleyen işbirlikçi UBP hükümeti, Cemal Bulutoğluları ve tüm belediye meclis üyeleri yargı önünde hesap vermeli ve bir an önce halka gidilmelidir” dedi.

UBP hükümetinin LTB’deki sorunu bilinçli olarak çözmediğini de kaydeden İzcan, “Amaçları sorunu içinden çıkılmaz bir hale sokarak özelleştirmelerin önünü açmaktır. Belediye hizmetlerini özelleştirme yoluyla LTB’yi işlevsizleştirme ve çalışanların birçoğunu sokağa atma peşindedirler” dedi.

İzcan, “Hiçbir önkoşulumuz olmadan diğer demokrasi güçlerine çağrımız bir araya gelip, her şeye birlikte karar vermektir” dedi.

Editör: TE Bilisim