Gönyeli Belediye Başkanı Benli: “İstiyoruz ki, Gönyelimiz bisiklet kültürünü de yeniden anımsasın, yeniden yaşasın… Bunun için de ‘önce eğitim’ diyoruz. Trafik yol güvenliği ve bilinçli bisiklet kullanımı için çocuklarımızın, büyüklerimizin, herkesin, uzmanlarımız gözetiminde iyi bir eğitim almasını istiyoruz.”


“Çağdaş Kent Gönyeli” ilkesi ile çalışmalarını sürdüren Gönyeli Belediyesi, Avrupa kentlerinde olduğu gibi bisiklet kullanım alışkanlığını ileriye taşıyor, “Bisikletli Gönyeli” kampanyasını başlatıyor.
“Bisiklet her çocuğun en büyük, her büyüğün en çocuk hayalidir” denen kampanyanın tanıtımı için 1 Şubat Pazartesi günü 17.30 ile 19.00 arasında kokteyl düzenleniyor.
Gönyeli’deki Sosyal Aktiviteler Merkezi’nde yer alacak kokteylde, bisiklet tutkunları bir araya gelecek.
Kokteyle; bisiklete, spora, doğaya ilgisi olan herkes davet edildi. Bisiklet tutkunlarını güvenli ve profesyonel kullanıma teşvik etmeyi de amaçlayan kampanyanın tanıtım buluşmasında, katılımcılarla sohbet edilecek, fikir alış-verişinde bulunulacak.

Kurslar başlıyor!

Gönyeli Belediyesi Sosyal Aktiviteler Merkezi (SAM) bünyesinde başlayacak “Bisikletli Gönyeli” kampanyasına yönelik eğitim kurslarının da gelecek hafta başlaması hedefleniyor.
Tanınmış bisiklet sporcusu ve eğitmeni Taçam Gökbörü öncülüğündeki eğitimlerin hedefi, “tüm çağdaş şehirlerde olduğu gibi kentsel ulaşım ve sosyalleşme için bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak, sağlıklı yaşam için sporu öne çıkarmak” şeklinde açıklandı.
Bisiklet eğitimi kampanyasının ardından, bisiklet yollarının da düzenlenmesi ile birlikte Gönyeli’deki yüksek yaşam kalitesine yeni bir başlık eklenecek.

Teorik ve pratik eğitimler

“Bisikletli Gönyeli” adı altında bir kampanya ile başlayacak eğitimler, Taçam Gökbörü tarafından 10-12, 13-17 yaş ve 18 yaş üzeri olarak farklı gruplara verilecek. Gönyeli Sosyal Aktivite Merkezi çatısı altında hayata geçirilecek eğitimlerde çocuklar ve yetişkinler güvenli bisiklet kullanımı hakkında hem teorikte hem de pratikte bilgilendirilecek.
Pazartesi büyüklere yönelik ve Çarşamba günleri küçüklere yönelik olarak 17:00-18:00 saatleri arasında Gönyeli SAM’da iki kategoride gerçekleştirilecek eğitimlerin ardından cumartesi günleri parkur gezileri düzenlenecek.
Gönyeli SAM’a kayıt ve detaylı bilgi için 05338253255 nolu telefondan ulaşılabiliyor.

Benli: Bisikletli Gönyeli için ilk adım

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, “Bisikletli Gönyeli” kampanyasına yönelik açıklamasında, Gönyeli’nin sosyal ve kültürel yaşamına yeni bir renk kazandırmanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi.
“Dünyanın en çağdaş yerel yönetim anlayışlarını halkımızla buluşturmakta kararlıyız” diyen Benli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir yandan altyapı sorunlarımızı çözerken, diğer yandan yüksek hizmet kalitesi ile yaşamlarımızı daha da güzelleştirmek istiyoruz. Belediyecilik önce insandır. Su, çevre, kaldırım, asfalt, temizlik hepsi insan içindir. Bir kentin insanları güler yüzlü, sağlıklı, keyifliyse, o kent güzeldir. Gönyeli o nedenle güzel bir kenttir. İstiyoruz ki, Gönyelimiz bisiklet kültürünü de yeniden anımsasın, yeniden yaşasın…
Bunun için de ‘önce eğitim’ diyoruz. Trafik yol güvenliği ve bilinçli bisiklet kullanımı için çocuklarımızın, büyüklerimizin, herkesin, uzmanlarımız gözetiminde iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Yeni hedefimiz ‘bisikletli Gönyeli’yi yaratmak… Gönyeli’nin dört bir yanı, çağdaş bisiklet yolları ve bisiklet istasyonları ile örülecek. En başta dedik ya, Gönyeli’nin Avrupa kentlerinden hiçbir farklı kalmayacak. Çok yol aldık, ancak, daha yürüyecek de çok yolumuz var. Hayallerimiz de, hedeflerimiz de bitmiyor.”


Gökbörü: “Toplum olarak bisikleti hatırlama ve yaşamlarımıza katma şansı”

Eğitmen Taçam Gökbörü ise yaptığı değerlendirmede, yıllar öncesine oranla hayatımızdan soyutladığımız bisikletle Gönyeli’de önemli bir buluşma yaşanacağını söyledi.
Gökbörü, ülkemize yabancılaşmaya karşı rüzgarın ve doğanın yeniden yüzümüzü okşadığı günlere dönmek istediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Toplum olarak bisikleti hatırlama ve yaşamlarımıza katma şansımız var mı yeniden? Evet var. Gönyeli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren SAM organizasyonu ile bu mümkün… Bisikletli Gönyeli sloganı ile başlatılan bu süreçte çocuklar, gençler ve yetişkinler için oluşturduğumuz dönemlik kurslar ile öncelikle çocuklarınızın güvenli ve bilinçli bisiklet kullanmalarını istiyoruz. Benim de eğitmen olarak görev alacağım bu kurslarda gençler ve yetişkinler için mekanik bilgileri de içeren, yine güvenli ve bilinçli bisiklet kullanımını hedefleyen bir eğitim çalışması gerçekleştireceğiz. Şehir içi bireysel ulaşım, mesai sonrası ve hafta sonları kır gezileri, hepsi sizlerle mümkün.”
 
Editör: TE Bilisim