Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Güzelyurt UBP Milletvekili Ali Pilli ile Bağımsız Güzelyurt milletvekili Menteş Gündüz, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt da katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Gülay Gündüz Efendi, Güneşköy’ de bulunan merkeze devam eden kocaman yürekli gençlerle bir aile olduklarını, farklı gelişen gençlerin, yeteneklerini sergilemek için aylardır özveriyle çalıştığını ifade etti.

Efendi, merkezin altı yıldan beri  ihtiyacı olan minibüs ihtiyacının karşılanmasının da  kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’e teşekkür etti.

SANER: " FARKLI GELİŞEN GENÇLERİN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ "

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de konuşmasında, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı üç merkezde, özel gereksinimli gençlere hizmet verdiklerini ifade ederek, verdikleri hizmetin bu tarz gösterilerle karşılığını görmekten  mutlu olduklarını belirtti.

Engelliler Haftası boyunca, her gün Bakanlık olarak özel gereksinimli gençlere yönelik bir etkinlik düzenleyerek, onların toplum içinde farkındalık yaratmasını ve özgüvenlerinin desteklenmesini amaçladıklarını kaydeden Saner, “Bu tür etkinliklerle özel gereksinimli kardeşlerimizin neler yapabileceğini göstermek istiyoruz” dedi. 

Özel gereksinimli gençlerin ortaya koyacağı başarının önemine işaret eden Saner, “Gençlerimizin özverisi ve başarısı bizler  için onur verici " ifadesini kullandı.

Saner, etkinliğe katkı koyan merkez personeli ile Sosyal Hizmetler Dairesi yetkililerine teşekkür etti.

Saner, iki merkeze alınan minibüsün özel gereksinimli  gençlere yönelik hizmetler için bir başlangıç olduğunu, daha güzel işlere  imza atacaklarını kaydetti.

Bakan Saner’in  konuşmasının ardından,  Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi’ne devam eden  öğrenciler tiyatro, dans ve  ritimli müzik grubu gösterisi sergiledi, geleneksel Kıbrıs kıyafetleri içinde maniler okudu.

Editör: TE Bilisim