Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Birleşik Taksiciler Birliği taksicilerin sıkıntılarını görüşmek üzere dün bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda Birleşik Taksiciler Birliği, taksicilerin sıkıntılarının aşılması yönünde Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile birlikte hareket etme kararı aldı.

Toplantı sonrasında KTEZO ve Birleşik Taksiciler Birliği’nin aldığı ortak kararlar doğrultusunda yaptıkları açıklamaya göre, İzin Kurulu’nun T izinlerini rastgele verdiği ve tecavüzcüye dahi sürücü belgesi veren ilgili komisyon üyelerinin bir an önce değiştirilmesinin gerektiğidir.

Ortak açıklamada, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ile taksiciler arasında otel ve casinolarla ilgili olarak yapılan protokole uyulmadığı, halen özel araçlarla kaçak olarak çalışıldığı, bu nedenle bu konudaki yaptırımların artırılmasının şart olduğu vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, Ercan Havaalanı’nın özelleştirilemsinden dolayı taksicilerin durak hatlarının belirsizleştiği ve bu durumun derhal düzeltilmesi gerektiği ifade edildi. Özel araçlarla kaçak çalışan kişilere yönelik cezaların ise artırılması gerektiği üzerinde durulan açıklamada, kaçak çalışan kişilerin belli bir süre arabalarına dahi el konulması gerektiği belirtildi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada dolmuşların ve otobüslerin güzergahlarının belirlenmesinin gerekliliği üzerinde durulurken, güzergah dışına çıkanlara ise ceza uygulamasının şart olduğu ifade edildi.
Editör: TE Bilisim