Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, birinci önceliklerinin trafik ve yol güvenliği olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, KKTC Şoför Okulları Birliği’ni kabul etti. Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, nezaket ziyaretinde bulundukları Taçoy’a sektörde yaşanan sıkıntıları anlattı.

Trafik Yasası’nın Meclis’ten geçirilmemesinin sorunları artırdığını söyleyen Tilki, yasanın en kısa sürede geçirilerek, deneyimli ve konuya hakim kişilerden kadrolar oluşturulmasını ve sorunlara yönelik radikal kararlar alınmasını istedi.

Tilki, motosiklet sınavları konusunun, tekrar gözden geçirilerek, araştırılması ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Trafik konusunda Avrupa Birliği müktesebatlarına uyum yasası çalışmalarında son noktaya gelindiğini ve itiraz süresinin 10 Kasım’a kadar olduğunu 16 Ekim’de yapılan seminerde öğrendiklerini belirten Tilki, şoför okullarından görüş alınmadığını söyledi. Şoför okullarından görüş alınmamasını eleştiren Tilki, “Oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor. Bu mümkün değil. Bunu sektör olarak kabul etmemiz söz konusu değildir” dedi. Tilki, bu durumun düzeltilmesi için Taçoy’dan destek istedi.

Trafik Eğitim Parkı projesinin hayata geçirilmesi için de Taçoy’dan yardım talep eden Tilki, trafikte eğitimin önemine değindi.

TAÇOY: “ÖNCELİĞİMİZ TRAFİK VE YOL GÜVENLİĞİ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, birinci önceliklerinin trafik ve yol güvenliği olduğuna vurgu yaptı. Taçoy, bununla ilgilenecek daireyi kurarak, kuralları yasa ile düzenleyerek, katı bir uygulama sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Şoförler Okulları Birliği’ne ziyaretleri ve duyarlılıkları için teşekkür eden Taçoy, trafikle ilgili kurumların tek çatı altında toplanması görüşünü desteklediğini belirtti.

Trafiğin bir bütün olduğunu belirten Taçoy, “Trafik, yollar, sürücüler, ehliyet sistemi, muayene, tümünü kapsar” dedi. Trafiğin, ülkenin kanayan yarası olduğunu söyleyen Taçoy, “Sorumsuz davranışlar nedeniyle çok canlar yitirildiğini” ifade etti.

Taçoy, ehliyet almak isteyenlerin düzenli ve sistemli bir eğitim süreci geçirmesi gerektiğine işaret ederek, hazırlanan tüzükler içinde detaylı unsurlara rastlamaktan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Ellerindeki imkanları değerlendireceklerini söyleyen Taçoy, ehil olma koşulları arayacaklarını ve kimseyi, hakkından geri bırakmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Motosiklet sınavları konusuna da değinen Taçoy, gerekenin yapılacağını söyledi.

Trafikte eğitimin önemli olduğunu belirten Taçoy, yeni ehliyet alacak kişilerin, iyi bir eğitimden geçmesinin şart olduğunu, bu yöndeki projenin gerçekleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. 
Editör: TE Bilisim