Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, üniversite sektörünün yurt dışına sürekli elçiler gönderilen bir kurum haline geldiğine işaret ederek, bu anlamda, sayıların artmasından sevinç duyduklarını ancak kalitenin iyi düzeyde olması, onun da korunması gerektiğini vurguladı.

Birinci Medya Grubu, Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi adıyla üniversite kuruyor.

Yasal çalışmalarını tamamlayan ve izin bekleyen üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı, Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci başkanlığındaki mütevelli heyeti ve Rektör Prof. Dr. Filiz Tiryakioğlu’ndan oluşan heyet, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi.

Görüşmenin başında konuşan Ertan Birinci, Birinci Medya Grubu olarak Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi’ni hayata geçirmek için yoğun çaba içinde olduklarını belirterek, yasal olarak kuruluşlarını tamamladıklarını ve YÖDAK’tan öğretime başlama izni beklediklerini ifade etti.

Bu çerçevede devlet ve hükümet yetkililerine bilgi vermek ve görüşlerini almak düşüncesiyle ilk ziyaretlerini bugün Cumhurbaşkanı’na yaptıklarına işaret eden Birinci, “KKTC’deki eğitimin rolünü ve önemini bilerek ve bu konuda neler yapmak istediğimizi de sizlere birebir anlatmak üzere buradayız” şeklinde konuştu.

Ertan Birinci, Birinci Grubu’nun turizmde de önemli yatırımların arifesinde olduğunu belirterek, bunları da Cumhurbaşkanıyla paylaşmak istediklerini ifade etti.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birinci’yi dinledikten sonra yaptığı açıklamada, yüksek öğrenim sektörünün turizm kadar önemli, hatta ülkenin özel koşullarında onun da ötesine geçmiş bir sektör olduğuna işaret ederek, ülkede 70 binden fazla üniversite öğrencisi olduğuna dikkat çekti.

KKTC’de öğrenim görenler arasında ilk sırayı Türkiye, ikinci sırayı 3.ülkelerden gelen öğrenciler, üçüncü sırayı da ülkedeki gençlerin aldığına işaret eden Akıncı, üniversitelerin dış dünyayla iletişim bakımından da önemli olduğunu vurguladı.

“SAYININ ARTMASI SEVİNDİRİCİ ANCAK KALİTE DE İYİ DÜZEYDE OLMALI, KORUNMALI”

Cumhurbaşkanı Akıncı, üniversite sektörünün yurt dışına sürekli elçiler gönderilen bir kurum haline geldiğini söyledi. Bu anlamda, sayıların artmasından sevinç duyduklarını ifade eden Akıncı, “Ancak öte yandan da kalitenin iyi düzeyde olması, onun da korunması gerekir” dedi.

Birinci Medya Kurumu’nun çalışmalarını takip ettiğini, bilgisi olduğunu belirten Akıncı, en erken zamanda kampus alanını da hazırlayıp gerekli izinleri de alarak öğrenim dönemini başlatmaları dileğinde bulundu. Akıncı sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu alanda kaliteli insan gücünün yetişmesine katkı yapan bir yeni müessesemiz daha olur ümidiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim… Diğer alanlardaki başarılarınızı gözlemliyoruz zaten, bu alanda da size başarılar diliyorum.”
Editör: TE Bilisim