Girne Amerikan Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl içerisinde Sanat ve Mimarlık alanında 100 Seminer gerçekleşti.
2014-2015 akademik yılı Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin gelenekselleşen seminerlerinin on dördüncüsü olan "Dil Prizmasından Mimarlık" (Architecture Through the Prism of Language) büyük ilgi gördü.

Bireysel seminerler
Son dört yıldır devam eden ve 60’ın üzerinde bireysel seminer, 5 panel ve bir uluslararası konferansla toplam 150 üzerinde akademisyen ve uygulama uzmanının sanat ve mimarlık alanlarında sunum yaptığı, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi akademik seminerleri, 2014-2015 yılı 14. semineri İran İslami Azad Üniversitesi öğretim görevlisi Afshan Pezeshkian tarafından gerçekleşti.

Dil bilimi ve mimarlık
Dil bilimi ve mimarlık arasındaki ilişki üzerine sunumu gerçekleştiren Pezeshkian, sunumunu Fransızca olarak yaptı. GAÜ Mimarlık bölümü öğretim görevlisi
Hassina Nafa tarafından simültane olarak İngilizce’ye tercüme ettiği seminerde GAÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Shahin Keynoush, Afshan Pezeshkian'ı tanıtarak kendisine bu seminer davetini kabul ettiği için teşekkür etti.


100’ün üzerinde akademik sunum
2014-2015 yılı GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin son akademik etkinliği olarak 31 Temmuz Cuma tarihinde 10 sunumdan oluşan Kıbrıs'ta Kentleşme Paneli ile sona ereceğinin bilgisini veren GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri, bu akademik yıl başındaki uluslararası
konferansla beraber 100’ün üzerinde akademik sunumun ve bildirinin fakülte bünyesinde gerçekleştirildiğini, dünyanın en aktif fakülteleri ile akademik performans açısından yarıştıklarını ve bunun hem öğretim kadrosu ve hem öğrencilerin gelişimine katkı sağladığını anlattı.

2015/16 akademik planlaması
Doç. Dr. Sadri, 100’ün üzerinde seminere ek olarak 30’un üzerinde ulusal ve uluslararası atölye çalışması, 10’un üzerinde sergi, 2 yarışma ile çok aktif bir akademik yıl geçirdiklerini kaydederek 2015-2016 döneminde de aktivitelerinin planlamakta olduğunu bildirdi.
 
Editör: TE Bilisim