Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, ara bölgede yaklaşık üç buçuk saat süren bir görüşme yaptı.

Görüşmede BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve Özel Danışman Espen Barth Eide de hazır bulundu.

EIDE: “BÜTÜNLÜKLÜ ÇÖZÜME ULAŞMA ÇABALARINI YİNELEDİLER”

Görüşme sonrası basın açıklaması yapan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, liderlerin bugünkü görüşmede ortak hedefleri olan en kısa zamanda bütünlüklü bir çözüme ulaşma konusunda çabalarını yinelediklerini söyledi.

Eide, 27 Temmuz’daki görüşme sonrası 11 kez bir araya gelen müzakereciler ve heyetlerinin ele aldığı konuları gözden geçirdiklerini, müzakerecilerin görüşme sıklıklarını artırarak özlü konularda liderlerin görmek istediği ileriye gidişi sağlamaya çalıştıklarını anlattı.

Müzakerecilerin mülkiyet, ekonomi ve AB konularında ihtiyaç duyduklarında uzmanlardan oluşan çalışma grubu üyelerine de başvurduklarını kaydeden Eide, çalışma gruplarının da ayrıca liderlerin yönlendirmesiyle ayrı olarak bir araya geldiklerini ifade etti.

Liderler arasındaki yapıcı ve olumlu diyaloğun ileriye doğru ivme yaratmaya devam ettiğini belirten Eide, bugünkü görüşmede daha çok, mülkiyet ve yönetimle ilgili konulara odaklandıklarını ve bugünden itibaren bir sonraki görüşmenin tarihi olan 14 Eylül’e kadar daha da ilerleme kararlılığında olduklarını söyledi.

Eide, bu nedenle müzakerecilerin önümüzdeki iki hafta neredeyse her gün olmak üzere yoğun bir şekilde görüşmeye devam edeceklerini de söyledi.
Editör: TE Bilisim