LTB'de yaşanan uyarı greviyle ilgili düzenlenen basın toplantısına hem LTB Başkanı Mehmet Harmancı hem de TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit birlikte katıldılar.
Her iki başkanın da açıklama yaptığı toplantıda TDP Genel Başkanının katılımı izleyenler tarafından yadırgandı.
Harmancı'nın partiler üstü bir başkan olduğu ve parti işleri ile parti işlerini birbirine karıştırmaması gerektiği ifade edildi.

Aile yardımları ve ikramiyelerle ilgili kısmi düzenlemeler konularında BES’ten açılım istediklerini anlatan harmancı, “Arkadaşları Kasım’dan beridir aynı masa etrafında bile toplayamıyoruz. Bir ay ara istediler ardında geçen haftaki toplantıyı ertelediler. Umarım bugün toplanabiliriz” dedi.

Çalışanalra karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini ifade eden Harmancı, 1 Mayıs ödeneği ile ilgili zorluk yaşandığını ve bu süreci konuşmayı talep ettiğini belirtti.

Harmancı, LTB’de yaşanan sorunların çok boyutlu olduğunu ve çok boyutlu dayanışmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, Lefkoşa halkı ve belediye çalışanlarının artık huzur istediğini belirtti.

BES’in LTB’de toplu iş sözleşmesine aykırı davranıldığı gerekçesiyle gerçekleştirdiği eylemi ‘yasa dışı’ olarak değerlendiren Harmancı, “Greve çıkacak olanların bize 4 gün önce bildirmeleri gerekir. Aksi halde Grev ve Referandum Yasası’na aykırı davranmış olurlar. Ben akli selimin galip geleceğini düşünüyorum. Eminim ki sağduyu ile bu süreçten çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim