İSKELE BELEDİYESİ VE BEKİRPAŞA LİSESİ İŞBİRLİĞİNDE HURMA AĞACI DİKİMİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.
İSKELE’DEN GÜÇLÜ VURGU; BİR AĞAÇ, BİR İNSAN

İskele Belediyesi ve Bekirpaşa Lisesi işbirliğinde ağaç dikimi etkinliği düzenlendi. İskele Belediyesi Yürüyüş ve Bisiklet Yolları güzergahında gerçekleştirilen etkinliğe Bekirpaşa Lisesi Kolej Bölümü öğrencileri ve İskele Belediyesi park bahçe birimi personeli katkı koydu. Güneşli güzel bir havada coşku içerisinde geçen buluşmada, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Okul müdürü Hüseyin Cumaoğlu, meclis üyeleri İldeniz Elbasan, Osman Kırşan, belediye müdürü Tahir Musalar, Başkan Danışmanı Mehmet Erkul ve sınıf öğretmenleri de hazır bulundu. Proje yönetim biriminden yapılan açıklamada, iki yüz adet beş yaşındaki hurma ağaçları dikimi ile daha da yeşillendirilen yürüyüş ve bisiklet yolları, gece de aydınlatılmış yüksek standarttaki tartan parkuru ve açık alan spor imkanlarıyla Kuzey Kıbrıs’ın çekim merkezi olmaya aday konumunda olduğu ifade edildi.

Etkinlik hakkında bir açıklama yapan okul müdürü Hüseyin Cumaoğlu, öğrencilerde çevre farkındalığı yaratarak doğa sevgisini aşılamayı hedeflediklerini belirtti. İskele Belediyesi’ne etkinlik için teşekkür eden müdür Cumaoğlu, yürütülen projelerle İskele Belediyesi’nin büyük bir atılım gerçekleştirmekte olduğuna dikkat çekti.

Ağaç dikimi etkinliğinde konuşan Başkan Halil İbrahim Orun ise, anlamlı bir etkinlikle öğrencilerle buluşmaktan onur duyduklarını söyledi. Kolej bölümünün İskele’ye açılması konusunda yürütülen mücadele hakkında hatırlatma yapan Orun, ̎Bugün burada gözbebeğimiz çocuklarımızla, yeşile bürümeyi hedeflediğimiz İskele’yi ağaçlandırıyoruz.̎ diye vurguladı. Kurumun yürütmekte olduğu projelerdeki ana temanın, insanları sokağa çıkararak buluşmalarına, iletişimlerini artırmalarına olanak tanımak ve kendilerine doğal yaşam alanlarıyla iç içe kaliteli bir yaşam sağlamak olduğuna dikkat çeken Başkan Orun, önümüzdeki dönemde sürdürülebilir ve korunmuş bir çevre ile bütünleşen uygulamalarına devam edeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim