Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) 2014-2015 Akademik Yılı Güz Dönemi mezuniyet töreni yapıldı. DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda yer alan törende, toplam bin 486 mezun diploma aldı.

Mezuniyet törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile diğer bazı yetkililer katıldı.

SİBER: ”DÜNYAYI GÜZELE GÖTÜRMEK SİZİN ELİNİZDE”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber törende yaptığı konuşmada, mezunların heyecanını paylaştığını belirterek, “Dünyayı iyiye güzele, barışa ve demokrasiye götürmek sizin elinizde. Yeter ki, olumsuzlukları olumluya çevirmek için içinizde arzu olsun” diye konuştu.

Mezunların aldıkları eğitimle, edindikleri tecrübeyle çok iyi işler başaracaklarını kaydeden Siber, “Yeter ki özgüveninizi yitirmeyin” dedi.
Siber, mezunlara “Böyle gelmiş böyle gitmez” diyerek, olumsuzlukları düzeltmeleri çağrısında bulundu.

YORGANCIOĞLU: “ÜNİVERSİTELERİN GELİŞİMİ İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, mezunların bugün, uzun süreli, yoğun ve ağır koşullarda yürüttükleri çalışmaların sonucunu aldıklarını kaydetti.

Yorgancıoğlu, DAÜ’nün ülkenin gözde üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, dünya ölçeğinde eğitim veren üniversitelerden biri olan DAÜ’nün başarılarının tartışılmaz olduğunu ifade etti.

Başbakan Yorgancıoğlu, üniversitelerin gelişimi adına çalışmalar yürüteceklerini belirterek, daha demokratik üniversite adına yasa çalışmalarının Meclis’te devam ettiğini vurguladı.

Mezunlara seslenen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yeni bir yaşama evirilen mezunların aldıkları iyi eğitim sayesinde başarılarının da hızlı olacağını kaydetti.

Dünyanın sürekli değiştiğini, geliştiğini kaydeden Yorgancıoğlu, mezunların uluslararası rekabet adına, aldıkları eğitimin gereği olarak yenilikleri takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Mezunların kendi halklarına ve insanlığa hizmet edeceklerini vurgulayan Yorgancıoğlu, “Unutmayın bu ülkede her zaman sizi kucaklayacak bir DAÜ vardır ve size sevgiyle yaklaşacak KKTC halkı vardır” dedi.

BEROVA: “ÜNİVERSİTELER OLMAZSA OLMAZLARIMIZ”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da, üniversitelerin bilgi toplumu olma yolunda en önemli değerler olduğunu vurgulayarak, DAÜ’nün de lokomotif sektör olarak gösterilen yüksek öğretimin en önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti.

Berova, KKTC üniversitelerinin KKTC’nin bütçesine katkı yanında ülkenin kalkınmasına da önemli katkılar sağladıklarını vurgulayarak “Üniversitelerimiz olmazsa olmazlarımızdır” dedi.

Berova, haksız ambargolar altında tutulan KKTC’yi dünyada hak ettiği yere taşıyacak olan en önemli kurumların üniversiteler olduğunu belirtti.
Berova, DAÜ mezunlarının dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar KKTC’nin birer doğal fahri üyesi olduklarını kaydetti.

OSAM: “DAÜ, KIBRIS TÜRKÜ’NÜN EN BÜYÜK BAŞARILARINDAN BİRİ”

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, mezunların evrensel değerlerle çok kültürlü bir ortamda kaliteli eğitim aldıklarını belirterek, diplomalarının büyük bir çaba, emek, sabır ve inancın ürünü olduğunu söyledi.

Osam, Kıbrıs Türkü’nün en büyük başarılarından biri olduğunu belirttiği DAÜ’nün dünyada da “büyük bir kurum” olarak yerini aldığını kaydetti.
Osam, mezunların gösterecekleri en büyük vefanın KKTC’nin eğitimine katkı sağlamak olacağını ifade etti.

Mezunlar adına konuşan Emrullah İsa Gürbüz ile Warda Bukhari de, DAÜ mezunu olmanın getirdiği sosyal sorumluluğu bir ömür boyu taşıyacaklarını, üniversiteye olan bağlılıklarının güçlenerek devam edeceğini kaydetti.

Mezuniyet töreni, diploma ve ödüllerin verilmesinin ardından Ziynet Sali konseri ile sona erdi. 
Editör: TE Bilisim