Girne Amerikan Üniveristesi (GAÜ) işletmeleri bünyesinde hizmet veren Bikers Club, motorsiklet satış ve bakımı yanında sosyal sorumluluk projeleri ile de dikkat çekmeye devam ediyor.
Bikers Club Direktörü Taykun Erdal ile yapılan röportajda Erdal, motorsiklet dünyasına farklı bir bakış açısı yaratıp Kıbrıs’daki motor tutkunlarını birleştirerek bu konuda çeşitli imkanlar sağladıklarını belirtti.
Bikers Club Direktörü Taykun Erdal ile gerçekleştirilen röportaj aşağıdaki gibidir.
*Bikers Club’a kurulduğu günden bugüne doğru bakarsak Kıbrıs’ta nasıl bi yer edindi?
Bikers Club 2008’den bugüne kadar GAÜ Kurucu Retörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile birlikte yarattığımız bir marka. Kendini ispatlayan, insanların gözünde saygınlığını koruyup oluşturan bir yapıdır.Motorsiklet herkese hitap etmeyen bi sektör olduğu için ada da markayı oturtma sürecimiz zor olsada çok keyifliydi bizim için. Gerek gezilerle, gerek toplantılarla keyif alınacak ortamlar oluşturularak, bir araya gelinerek insanlara kendimizi tanıttık ve sevdirdik zamanla başarımızı da kanıtladık.
*Kıbrıs halkının motor tutkusunu yeniden ortaya çıkardığınızı düşünüyor musunuz?
Önceden motorsiklete binildiğinde sadece 3 5 kişiyle binip belli bir yerden başka bir yere gidilirdi. Şimdi biz bu durumu özelleştirdik ve farklı bir boyut kazandırdık. Açıldığımız tarihten itibaren kullanıcılarda ve ilgililerde ciddi bir artış söz konusu. Şuanda amaç ticaretten çok dostluğa motorsiklet hobisine dönüşmüş durumda. Durum artık o kadar geliştiki tek bir grup değiliz her tarzın her markanın ayrı ayrı grubu bulunmakta.

* Emniyet ve güvenlik için gerekli önlemleri alıyor musunuz?
Bu konuda bir çok şeyde ilk adımı atarak öncü olduk diyebiliriz. Satışlarımızda yaş ve ehliyet grubuna özellikle dikkat ediyoruz 18 yaş ile 24 yaş ve üzerine satışlarımız çok farklı. Biz işin ticaret kısmının yanında müşterilerimizin can ve mal güvenliğine de ciddi önem vermekteyiz.Yani parası var gelsin alsın kullansın tarzında bir düşüncemiz hiç bir zaman olmadı. Önemli olan ürün satmak değil. Sattıktan sonra da müşterimizi korumak ve mutlu, keyifli anlar yaşatmak için onların doğru seçimler yapmasını sağlamak. Kask yasalarının şuan ciddi bi önemi var, bunun yanısıra gruplar halinde sürüşlerde olası kazaları önlemek için grup halinde test sürüşleri gerçekleştirdik. Hatta geçenlerde bütün motorsikletçilerle toplanıp Lefkoşa’dan Girne merkeze kadar “Bizi Görün Farkedin” sloganıyla ve logolarla trafikte motorsikletlerin varlığınada dikkat çekmek için bir sürüş yapıldı.
*Aynı zamanda Harley-Davidson Owners Group (HOG) grubu bünyenizde.bu grupta neler yapılıyor? Katıldığınız sosyal sorumluluk projelerinden bahseder misiniz?
HOG kendi içersinde belli bir tüzüğü uyulması gereken kuralları olan bir grup. Bu gruba dahil olan insanlar olarak sürüş pozisyonlarımıza sorumluluklarımıza fazlasıyla dikkat ediyoruz. Bunun dışında HOG grubu olarak belli günlerde kendi içimizde topladığımız belli bir bütçe ile lösemili çocuklara, kimsesizler yurduna veya ihtiyacı olan insanlara yardım yapıyoruz ve yanlarında bulunup mutlu etmeye çalışıyoruz.
*Kıbrıs’ta çok önemli bir marka Harley Davidson, bununla ilgili marka çalışmalarınız,tanıtımlarınız nasıl devam ediyor?
Aslında bizim en fazla önem gösterdiğimiz şey satış sonrası hizmet . Biz zaten satış sonrası hizmetle ön planda olan bir markayız. Bu konuda üzülerek belirtmem gerekiyor ki Kıbrısta birçok yer ürünün satıştan sonra parçasını veya herhangi bir ihtiyacını sağlamamakta. Biz bu markayı kullanan müşterilerimize her türlü imkanı sağlamaktayız. Gerek parça temini gerek diğer ihtiyaçlarını.. Reklamsal boyutta bakarsakta partilerimiz,festivallerimiz, turlarımız olmakta mesela yılbaşında Le Chateau Lambousada bir sergimiz oldu bu tarz tanıtımlarımız olmakta.
*Bikers clubta Harley Davidson dışında hangi markalara yer veriyorsunuz?
Harley Davidson dışında Vespa, Piaggio, Sym, Keeway gibi markalarımız şuan elimizde bulunmakta bunların yanı sıra müşterilerimizin istediği markalarıda 3-7 gün gibi kısa bir sürede temin edebilmekteyiz.
 
Editör: TE Bilisim