Sennaroğlu, ilgili daire yetkilileriyle birlikte bu kapsamda bugün ilk olarak Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Birliğin hafta başında Meclis, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık önünde yaptığı araçlı eylem sonrasında varılan uzlaşı arasında yer alan ve dün yapılacağı açıklanan toplantı, bugüne ertelenmişti.

SENNAROĞLU: “MEVCUT SİSTEM SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL... BEYİN FIRTINASI BAŞLATTIK”

Bakan Önder Sennaroğlu, toplantı başında yaptığı konuşmada, tarımda mevcut sistemin sürdürülebilir olmadığının herkesin ortak noktası haline geldiğini; hükümet, üreticiler ve tüketicilerin mevcut sistemden memnun olmadığını vurguladı. Sennaroğlu, bu nedenle sürdürülebilir bir tarım politikası ortaya çıkarmak için tüm üretici birlikleri ile beyin fırtınası başlattıklarını ifade etti.

Tarımda tüm üretici birlikleri ile bir hafta içerisinde görüşmeye tasarladıklarını kaydeden Sennaroğlu, “Kısa bir zamanda bütünlüklü, sürdürülebilir bir tarım politikası, teşvik sistemi oluşturma gaylesiyle bu toplantıları başlattık” dedi.

NAİMOĞULLARI: “TÜM VERİLER MASAYA KONULACAK”

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ise başlatılan çalışmanın ülke tarımındaki yapısal sorunların çözümüne yönelik olduğunu kaydetti.

Naimoğluları, sürdürülebilir bir tarım politikası üretmek için ülke gerçeklerini, ülke pazar ve dış pazar verileri, tüketici istekleri, üretici sıkıntılarını da içerecek gerekli tüm verilerin masaya konacağını kaydetti.

Tarımdaki sıkıntılara bütünlüklü çözüm bulmak istediklerini, ülkede 40-50 bin kişinin bu sektörden geçimini sağladığını dolayısıyla, her gün üretim yapan bu sektörün ciddi sıkıntılar kaldıracak bir sektör olmadığını vurgulayan Naimoğulları, “Bundan önceki on yılın neler getirdiğini irdeleyip gelecek 5 yılın planlaması yapılması gerektiği inancındayım” dedi.

Toplantıya devlet kanadından, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Orçun Kamalı, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Hasan Kestigül, Süt Endüstrisi Kurumu Müdürü Aytaç Üretici, Hayvancılık Dairesi Müdürü Ercan Sınay, Veteriner Dairesi Müdürü Ramadan Gökşan, Genel Tarım Sigortası Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Polili de katıldı.
Editör: TE Bilisim