Bakan Besim yazılı açıklamasında, “sağlık çalışanımıza kalkan el, sözlü veya fiziksel şiddet biz Sağlık Bakanlığı’na, tüm sağlık çalışanlarına ve aslında insanlığa yapılan affedilemez bir hakarettir. Görevi başında gece gündüz, hele de acil servis gibi aşırı yoğun ve yaşamsal önemi olan bir yerde çalışan personele yapılan böylesi hareketleri ve hakaretleri şiddetle kınıyoruz. Bilinmesini isteriz ki böylesi hareketleri yapanların cezalandırılmasının sonuna kadar takipçisiyiz” ifadelerini kullandı.
KKTC’de yıllar içinde çok büyük bir nüfus artışı olduğuna, 80 bin nüfusa göre inşa edilen hastaneler ile sağlık merkezlerinin 400 binin üzerinde bir nüfusa hizmet verdiğine dikkati çeken Bakan Besim, ancak yıllar içerisinde sağlık personeli ve sağlıktaki alt yapı aynı oranda artmadığını, genişleyemediğini aktardı.

Sağlık Bakanı Besim, bunun farkında olarak ileriye yönelik sağlık planlaması ve sağlık sisteminin reorganizasyonu için çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydederek, hala yeterli sayıda sağlık personeli olmadığını, özellikle polis ve güvenlik konusunda ciddi eksikliklerin bulunduğunun bilincinde olduklaırnı ifade etti.

Bakan Besim, “Hedefimiz 2019 yılında özellikle güvenlik, hemşire ve diğer olmazsa olmaz sağlık servis personelinin kadrolarını doldurmaktır. Yine acil servis, yoğun bakım ve diğer eksikliği olan servislerin güçlendirilmesi de önceliklerimiz arasındadır. Yine sağlık çalışanlarına sözlü ve veya fiziksel saldırıda bulunanlarla ilgili daha ağır cezai yaptırımlar için yasal düzenlemeler de gündemimizdedir” dedi.

Editör: TE Bilisim