Bakan Berova yayımladığı mesajda, Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek, modern Türkiye’nin temellerini akıl ve bilim ile şekillendirdiğini, Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hayali ve bunu gerçekleştirmek için çıktığı yolun Kıbrıs Türk halkına da rehber olmaya devam ettiğini kaydetti.

Kişiliği ve özelliklerinin bütün dünya milletleri tarafından takdir edilen Atatürk’ün, çalışkanlığı, zekası ve fedakarlıklarıyla sadece Türk milletine önder olmadığını tüm dünyaya da ışık tuttuğunu ifade eden Berova, şunları dile getirdi:

“Türk milletinin kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı da Atatürk ilke ve devrimlerini ilk günden benimseyerek uygulayıcısı olmuştur. Kıbrıs Türk halkı Büyük Önder Atatürk’ü unutmayacak, yaşatacak, devrimlerine ve ilkelerine bağlı kalmaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti ile etle tırnak haline gelmiş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 78. yıldönümünde özlem, saygı, sevgi, şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun.”
Editör: TE Bilisim