Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, İzmir’den sonra Ankara’ya geçen Bakan Berova, Ankara temaslarının ilk gününde, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar ile biraraya geldi.

Yüksek Öğretim temelinde gerçekleştirilen görüşmelerde, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut ve Eğitim, Kültür Ateşeleri Mustafa Üzümcüoğlu ve Levent Tuğberk ile Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler ve Özel Kalem Müdürü Fatoş A. Öder de hazır bulundu.

Bakan Berova, ÖSYM yolu ile YÖK tarafından KKTC Milli Eğitim Bakanlığı’na verilen kontenjanlarda, KKTC’nin iklim ve sosyo kültürel yapısına daha yakın olan bölgelerdeki kontenjan sayılarının arttırılması hususundaki görüşlerini YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a aktardı.

Berova, bunun TC’de öğrenim görecek olan öğrencilerin başarılarında büyük katkı sağlayacağını belirtti.

YERLEŞİM PUANLARINDA İYİLEŞTİRME

Toplantıda, YÖK’ün KKTC kontenjanlarında uyguladığı yerleşim puanlarında da iyileştirmeye gidilmesi noktasında karar alındı.

Bakan Berova, bu uygulamaların hayata geçmesiyle KKTC kontenjanların daha verimli kullanılacağına vurgu yaptı.

Uluslararası sınav sonuçları ile Türkiye’deki üniversitelere yerleşmeye çalışan öğrencilerin durumlarının da görüşüldüğü toplantıda, öğrencilerin karşılaştıkları sıkıntılar Bakan Berova tarafından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a aktarıldı.

Uluslararası sınav sonuçlarının Ağustos sonunda açıklanması nedeniyle KKTC vatandaşı öğrencilerin üniversitelere yerleştirilmesi konusunda sıkıntılar yaşandığı konusunda da bilgi veren Bakan Berova, konu ile ilgili olarak yetkili teknik komitelerin bu yöndeki sıkıntıların aşılması hususunda çalışmaların başlatılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

YÖK Başkanı Saraç, yurtdışından öğrenci alımlarında yetkinin üniversitelerin ilgili birimlerinde olduğuna vurgu yaparak, sistemin daha iyi çalışması ve mağduriyetlerin giderilmesi için birtakım çalışmaların yapılması gerekliliğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile gerçekleştirilen toplantıda KKTC’deki üniversitelerin geldikleri son durum hakkında da görüş alış verişinde bulunuldu.

KKTC yüksek öğretim alanında var olan kalitenin daha da yukarılara çekilmesi için yapılan çalışmaların YÖK ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklendiğinin altı çizildi.

Editör: TE Bilisim