Devlet okullarındaki yeni eğitim ve öğretim yılı 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, yeni eğitim yılına yönelik hazırlıkları açıkladı

Bakan Berova ,okullardaki tadilatların bir kısmının tamamlandığını kalanın ise  güvenli biçimde sürdürüleceğini söyledi.

Müfredatların KKTC MEB tarafından hazırlandığını da ifade eden Berova, velilerin ise  öğrencilerin başarı durumlarını online takip edebileceğini açıkladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 200’ün üzerinde okulda, 4 bin civarı öğretmenle, okul öncesinden lise son sınıfa kadar olmak üzere 50 bin öğrencinin 18 Eylül’de ders başı yapacağını dile getirdi.

Altyapı eksikliklerinin giderilmesi için 20 milyon TL’lik yatırım yapıldığını ifade eden Berova, bu çalışmalardan bir kısmının yaz aylarında tamamlandığını, uzun sürecek olanların ise eğitimi engellemeden ve güvenlik sorunu yaratmadan devam edeceğini söyledi.

Berova, Kar-İş’le bugün protokol imzalandığını ve taşımacılıkla ilgili son noktanın da böylelikle konmuş olacağını belirtti.

Bakan Berova, 23 Nisan İlkokulu’nda güneş enerjisi kullanılması için ihaleye çıkıldığını, projenin en geç Ekim sonunda hayata geçmiş olacağını başarılı olması durumunda tüm okullarda güneş enerjisi kullanımına geçileceğini belirtti.

Geçen yıl ilk adımı atılan ‘Müfredatların KKTC MEB tarafından hazırlanması’ uygulamasını da anlatan Berova, “Geçen yıl 1-4-6’ncı sınıflarda, bu yıl 2-5-7’nci sınıflarda, gelecek yıl da 3 ve 8’inci sınıflarda temel eğitimi geliştirmek için KKTC’de hazırlanan bir müfredat ilk kez hayata geçti. Zorunlu eğitim yaşındaki tüm öğrenciler bu müfredatta eğitim görecekler” dedi.

Berova, ‘Açık Lise Projesi’nin 2018 yılı Şubat ayında başlamasının planlandığını ve bu yöndeki çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Ülkedeki denetmen eksikliğine de dikkat çeken Bakan Berova, iktidara gelir gelmez bu yönde adım attıklarını25 yeni denetmen alınması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Berova, bin 430 olan öğretmen kadrosunun bin 530’a çıkarıldığını, Londra Dil Okulu’na gönderilecek olan öğretmenlerle ilgili vize sorununun da aşıldığını söyledi.

Yeni dönemde özel eğitime yönelik yapılan hazırlıkları da anlatan bakan Berova, bu alan için 400 bin TL ayrıldığını, öğretmen alımı yapıldığını ve çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Öğretmen nakil süreçleriyle ilgili faaliyetlerin devam ettiğini anlatan Bakan Berova, yasal mevzuat ve tüzüklerden kaynaklanan sorunlar nedeniyle bu sürecin ağır işlediğini kaydetti.

Mesleki Teknik eğitim Kampüsü projesinin tamamlandığını, temellerinin de bu yılm atılmasının hedeflendiğini dile getiren Berova, E-Okul projesini de detaylandırdı.

Berova, “Veliler öğrencilerin başarı durumlarını online olarak internetten  takip edebilecek. Devam – devamsızlıklar sms veya online yollarla iletilecek.Devamsızlıklar da ciddi oranda azalmış olacak” dedi.

Yüksek Öğrenim konusuna da değinen Bakan Berova, Nisan 2016’dan bu yana hiçbir üniversite için yeni bir ön izin verilmediğini yükseköğrenim yasasının meclisten geçtiğini, bundan sonra yeni izin verme yetkisinin mecliste olduğunu  söyledi.

Editör: TE Bilisim