Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, kabulde Şehit Tuncer ilkokulu izci grubu öğrencileri ve öğretmenleri de hazır bulundu.

ALTAN “WOODCHURCH İZCİLERİNİ AĞIRLIYORUZ”

Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Elçin Altan, kabulde yaptığı konuşmada, geçen yıl İngiltere’nin Kent bölgesinde izci kampına katılan Şehit Tuncer İlkokulu izcilerinin bu kez Woodchurch izcilerini ağırladığını söyledi.

Konuk izcilere ülkenin tarihi ve kültürünü tanıtım için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün desteğinde hazırlanan kamp ve gezi programlarına devam ettiklerini aktaran Altan, ilk kez yapılan ziyaret ve kampa, İzci Komiseri Jullian West başkanlığındaki izci öğrencileri ve izci liderlerinin katıldığını kaydetti.

WEST  “KUZEY KIBRIS İLE  İYİ BAĞLANTILAR KURABİLME ADINA ELİNDEN GELENİ YAPACAĞIM”

ingiltere Kent bölgesi Woodchurch İzci komiseri Jullian West ise öncelikle Bakan Özdemir Berova’ya kendilerini makamında ağırladıkları için teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs ile daha iyi bağlantılar kurabilmek adına elinden gelen herşeyi yapacağını söyleyen Jullian West, bu ilişkileri ileriye taşımak için daha fazla izciyi İngiltere’de ağırlamak istediklerini ifade etti.

BEROVA “GENÇLİĞE ROL MODEL OLAN İZCİLİK FAALİYETLERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da konuşmasında  İzciliğin çocuklara özgüven aşılayan, çevre ve doğaya karşı dost olabilmelerinin en önemli faktörlerini içeren, vatan ve millet sevgisini öğreten bir faaliyet olduğunu belirterek, gençliğe rol model olan izcilik faaliyetlerini desteklediklerini dile getirdi.

Bakanlığa bağlı İzcilik biriminin izcilik faliyetleri ile ilgili birçok çalışması olduğunu belirten  Berova, ikili ilişkilerin geliştirilmesi, daha geniş kapsamlı faaliyetler düzenlenmesi ve ülke izcilerinin dünyaya açılabilmesinin birlik ve beraberlik içerisinde çalışabilmekten geçtiğini vurguladı.

KKTC’de ağırlamaktan mutluluk duydukları genç izcilerin yüzlerindeki mutluluk ifadesi ve heyecanı hissettiklerini belirten Özdemir Berova, ziyarete gelen Woodchurch İzcilerinin ülkede edindikleri tarihi ve kültürel anılarının yanında kuracakları dostluklar ile ülkenin fahri elçileri olacaklarına inandığını söyledi.

Bakan Berova, İngiltere’den gelen konuk izcilere, Şehit Tuncer İlkokulu ile Bakanlığa bağlı İzcilik birimine ve böyle bir faliyet içerisinde bulundukları için tüm izcilik ailesine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim