Kanal T’de Damla Dabiş Özel’in hazırlayıp sunduğu “Günaydın Kıbrıs” programına telefonla bağlanan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Atatürk Öğretmen Akademisi ve Lefke Avrupa Üniversitesi arasında imzalanan protokole dair açıklamalarda bulundu.

Atatürk Öğretmen Akademisi’nin eğitim sektörü için marka değeri olan bir eğitim kurumu olduğunu söyleyen Berova, ancak günümüz koşullarında Öğretmen Akademisi’nin yapısının artık güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu anlamda bakıldığında şu anda AÖA’dan mezun olan öğretmenlerin YÖK tarafından tanınmadığından dolayı herhangi bir denkliği olmadığını söyleyen Berova, Öğretmen Akademisi’nden mezun olan öğrencilerin Türkiye’de yüksek lisans yapamadığını belirtti.

Öte yandan, Öğretmen Akademisi’nde şu anda 55-65 öğrenci olduğunu ve bu olgunun hiçbir yerde olmadığını vurguladı.

Berova, “üniversitenin bir bölümü olabilme, bir yüksek öğrenim yapabilme adına bu akademide biz LAÜ ile bir protokol hazırladık. Bu protokole göre Öğretmen Akademisi’nin kimliği tamamen korunmuştur. Ancak AÖA’da öğrenim gören öğrenciler isterlerse çift diploma ile LAÜ’nün diplomasını da alabilecektir. Bu bağlamdan da bakıldığı zaman bunun neresi yanlıştır?

Biz öğrencilere çift diploma alma yolunu açıyoruz” şeklinde konuştu.

Berova ayrıca, “şimdiye kadar AÖA’dan mezun olmuş ancak programlarında eksik dersleri olan aktif görevdeki öğretmenlere de yapılacak olan bir programlama ile bunları tamamlama ve yine LAÜ diploması alabilmesinin önünü açacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim