Gönyeli Belediyesinden verilen bilgiye göre, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli heyeti kabulünde, Dr. Küçük Vakfı’nın yöneticilerine ilk ziyaretlerini Gönyeli Belediyesi’ne yapmalarından dolayı teşekkür ederek söze başladı.

Benli, Dr. Küçük’ü babasından dinleyerek büyüdüğünü, gençlik yıllarında ise bizzat kendisi ile sohbet etme fırsatları bulduğunu kaydetti.

Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Türk toplumunun içerisinden gelen bir insan olduğunu kaydeden Benli, zor günlerinde toplumu örgütleyen ve mesafe aldıran bir lider olduğunu belirtti.

“Bizim ona borcumuz var” diye konuşan Benli, Küçük’ün düşüncelerini yeni nesillere aktarma ve vefa borcunu yerine getirmek için çalışacaklarını söyledi.

Benli, “Belediye meclisimin kararı ile Gönyeli’de çevre düzenlemeleri ile Dr. Fazıl Küçük Meydanını oluşturduk ve bakımını rutin olarak yapmaktayız. Vakıf ile ortak sorumluluk üstleniyoruz. İşbirliğini daha da üstlenerek vefa duygumuzu en yüksek sorumlulukta yerine getireceğiz” dedi.

Belediyenin açıklamasına göre, Vakfın Onursal Başkanı Mehmet Küçük ve Vakıf müdürü Osman Güvenir de ziyarete, Dr. Küçük’ü yaşatmanın ve  yeni nesile anlatmanın önemine işaret ederek, faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Editör: TE Bilisim