Etkinlikleri ile uluslararası bir boyuta ulaşan, Geleneksel İskele Festivali, 3 Temmuz Cuma günü kortej yürüyüşünün ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından açılacak. 9 gün sürecek olan Festival; Larnaka’dan İskele’ye, geçmişten günümüze taşınan, adadaki en köklü ve en kapsamlı festival olma özelliği taşıyor.

 

Renkler ve Kültürler İskele’de buluşuyor ana sloganı ile bu yıl 47.’si düzenlenecek olan Geleneksel İskele Festivali ile ilgili ayrıntılar dün (29 Haziran) İskele’de, LongBeachResort Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.  İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Asbaşkan, Belediye Meclis Üyeleri ve Festival Komite Başkanları ile düzenlediği basın toplantısında, festival programı hakkında bilgi verdi.

 

SADIKOĞLU: FESTİVALDE 7’DEN 70’E HER YAŞA UYGUN AKTİVİTE VAR

 

3-12 Temmuz tarihleri arasında 47.’si düzenlenecek olan Festivalin gururunu ve mutluluğunu bir arada yaşıyor olmanın önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, halka hizmet için verdikleri emek ve çabaları basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna duyurma ve paylaşma fırsatı bulduklarını söyledi. Sadıkoğlu konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Adamızın en köklü ve en kapsamlı festivallerinden olan İSKELE Festivalimizin 47.’sini gerçekleştirmenin haklı heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Festivalimiz Larnaka’da yıllar önce panayır olarak başlayan ve siz değerli halkımızın katılımları ile sadece beldemizde değil adamızda hatta uluslararası boyutta birçok ülkede heyecanla beklenen bir festivale dönüşmüştür.” dedi.

 

Larnaka’da deniz panayırı olarak başlayan İskele Festivalinin her yıl daha da gelişerek büyüdüğünü ve Uluslararası boyutlara taşındığını da kaydeden Sadıkoğlu, 7’den 70’e her yaşa uygun aktivitenin yer aldığı festivale tüm halkı davet ederek konuşmasını tamamladı.

 

KADİRAĞA:  “KÜLTÜRLER TOPLUMLARI VAR EDİYOR”

 

Festival Çerçevesinde bu yıl 20.’si gerçekleşecek olan İskele Uluslararası Halk Dansları Festivali ile ilgili bilgiyi ise Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı, iskele Belediyesi Halk Dansları TopluluğuYönetmeni Özlem Kadirağa verdi. Kültürlerin toplumları var ettiğini ifade eden Kadirağa, festival kapsamında yer alacak olan 20’inci Uluslararası Halk dansları festivalinin, gençlerinin tanışıp kaynaşmasına ve ülkenin tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

 

 

 

GÜNKUT: 47 YILDIR İSKELE FESTİVALİ’NDE OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM

 

Festival ile özdeşleşen Yılın Genç Kızı ve Erkeği yarışması da bu yıl 32. Yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor. Yarışmanın organizatörü, GünkutAjans Direktörü, Bülent Günkut da basın toplantısında bir konuşma yaptı. İskele Festivali’nin buram buram Kıbrıs koktuğuna vurgu yapan Günkut, 47 yıldır İskele Festivaline katılmanın onurunu ve gururunu yaşadığını belirtti devamında ise şunları söyledi: “Yarışmaya 13-19 yaşları arasındaki Genç Kız ve Genç Erkekler katılabilecek. 11 Temmuz Cumartesi akşamı İskele açık Hava Kültür Merkezi’nde yapılacak yarışmaya, tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

 

AŞIK: “HER YIL ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTİYORUZ”

 

Festival tanıtım basın toplantısında konuşan bir diğer isim ise İskele Belediyesi Meclis Üyesi ve festivalin Kültür Sanat Komitesi Başkanı Kubilay Aşık oldu. İskele Festivali’nin çıtasının her yıl daha da yükseldiğini söyleyen Aşık, 9 gün sürecek olan festivalin dolu dolu geçeceğine inanç belirtti ve programda yer alacak konserler hakkında bilgi verdi. Aşık’ın açıkladığı programa göre;

 

6 Temmuz Pazartesi akşamı,  İskele Belediyesi ve Larnakalılar Derneği organizasyonu ile Larnakalılar Gecesi düzenlenecek.

 

7 Temmuz Salı Akşamı, şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan ve orkestrası sahne alacak.

 

9 Temmuz Perşembe Akşamı, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendiri aynı sahneyi paylaşacak.

 

10 Temmuz Cuma akşamı, Karadenizliler Gecesi düzenlenecek, Karadeniz müziğinin sevilen ismi Sinan Yılmaz konser verecek.

 

12 Temmuz’da ise önce Grup Rast Konseri, finalde ise Mabel Matiz vereceği konser ile hayranları ile buluşacak.

 

YILMAZ:  9 GÜN DOLU DOLU GEÇECEK

 

Festivalde yer alacak olan sportif faaliyetlere ilişkin bilgiyi ise İskele Belediyesi Meclis Üyesi Seymen Yılmaz verdi, 9 gün sürecek festival kapsamında yer alacak organizasyonları sıraladı:

“Yağlı direk bayrak kapma yarışması, Benon Dervişler anısına bisiklet yarışması, atıcılık yarışması,  tenis, basketbol, darts, tavla, santranç ve minikler Halı saha turnuvası ile Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil yarışması”

 

KURUKAFA: BASIN ÇADIRI, GAZETECİLERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

 

Belediye Meclis Üyesi, Festival Basın Komitesi Başkanı Sefa Kurukafa da konuşma yapan bir diğer isim oldu. Festival boyunca basın emekçileri ile organize bir şekilde çalışmaya özen göstereceklerini söyleyen Sefa Kurukafa, ilk kez oluşturulacak Basın Çadırı hakkında bilgi verdi. Festival süresince görev alacak gazeteciler için oluşturulacak basın çadırında,  internet erişiminden,  diğer araç ve gereçlere her şeyin olacağını söyledi.

 

 

GECE: FESTİVALDE BENİM DE EMEĞİM VAR DEMEK GURUR VERİCİ

 

Belediye Meclisi’nin genç üyesi Zekiye Gece ise Festival tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada yaşadığı heyecanı ve mutluluğu katılımcılar ile paylaştı. 47. İskele Festivali’nin hazırlık aşamasında yer almanın, festivalde benim de emeğim var demenin gurur verici olduğunu söyledi.

 

BENİM SEVDAM İSKELE ŞARKISI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Festival tanıtım toplantısında; Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Hüseyin Andaç, Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Baki Aydın ve Larnakalılar Gecesi organizasyonunda yer alan Mustafa Bayramoğlu da, bilgiler verdi. Konuşmaların ardından bu yıl 47.’si gerçekleşecek olan festivali tanıtan bir klip yayınlandı. Benim Sevdam İskele isimli festival şarkısı ise katılımcılardan büyük ilgi gördü.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim