KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu önünde basın açıklaması yaparak grevin gerekçelerini anlattı.

Bengihan, KKTC Meclisi Tutanaklar Amirinin “etik dışı ve adil olmayan bir şekilde” Gazimağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumlusu mevkisine nakil edilmesi ve nakil işleminin iptal edilmesi konusunda olumlu adım atılmaması üzerine gerçekleştirildiğini belirtti.

Benhigan, 10 Kasım’da başlattıkları eylemlerini Kamu Hizmeti Komisyonu önüne taşıdıkları günlerde, Komisyon Başkanı Kamil Kayral’ın, İçişleri Bakanlığı ve Meclis’in tekrardan komisyona naklin iptal edilmesi için talep yazısı göndermeleri ve sendikanın da grevini kaldırması koşulu ile naklin iptalini değerlendirebileceklerini söylediğini savundu.

Bunun üzerine Meclis Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın naklin iptal edilmesi ile ilgili talep yazılarını, 20 Kasım tarihinde Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı’na gönderdiğini söyleyen Bengihan, aynı tarihte sendikanın başlattığı süresiz grevi askıya aldığını ifade etti.

Bunun üzerinden iki aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı tarafından naklin iptali ile ilgili olumlu hiçbir adım atılmadığını kaydeden Bengihan, “Bu, olayın içinde başka güçlerin de olduğunu düşündürmektedir” dedi.

KTAMS’ın nakil iptal edilinceye kadar mücadelesine ve eylemlerine devam edeceğini belirten Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu’nu tarafsız ve adaletli davranmaya davet etti.

Bengihan, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan görüşme talep edeceklerini de kaydetti.
Editör: TE Bilisim