FODER’in, Kültür Dairesi katkılarıyla gerçekleştirdiği “Belgesel Fotoğrafçılık Eğitimi”  tamamlandı. Eğitim kapsamında, 19-24 Kasım 2015 tarihleri arasında FODER’in davetlisi olarak adamızda bulunan eğitmen İmren Doğan ile çok yoğun bir eğitim programı gerçekleştirildi.

19 Kasım 2015 Perşembe akşamı FODER Dernek binasında, tüm sanatseverlerin davetli olduğu etkinlikte, İmren Doğan’ın “Dört Kapı Kırk Makam – Alevilik” ve “Yitik Ülke Suriye” sunumları büyük ilgi gördü. Birçok konuğun yanında. geceye katılan Alevi Kültür Merkezi Üyeleri de, Alevilik ile ilgili sunumu beğendiklerini belirterek, İmren Doğan’ın ilerki dönemlerde gerçekleştirmeyi planladığı Alevilik ile ilgili diğer çalışmaları da sabırsızlıkla beklediklerini söylediler. Birçok soruyu cevaplandıran İmren Doğan, belgesel çalışmalarda önemli olanın, hazırlanan sunumları tarafsız bir gözle izleyicilere sunmak olduğunu belirtti ve çekim teknikleri ile ilgili bilgiler verdi. Suriye ile ilgili sunumu üzülerek izlediklerini belirten katılımcılar, savaşın halen devam ettiği bir ülkede birçok insanlık dramı yaşandığını basından üzülerek takip ettiklerini belirttiler.

20-21 Kasım 2015 tarihlerinde FODER Üyelerine yönelik “Belgesel Fotoğrafçılık Eğitimi” Dernek binasında devam etti. Yoğun geçen eğitim programında, proje hazırlama, senaryo, etik kurallar, süreç, genel plan çekimleri, genel ve orta plan ile ilgili konular,

İmren Doğan tarafından FODER Üyelerine aktarıldı. 22 Kasım 2015 Pazar gün gerçekleştirilen gözlem gezisinde ise ilk olarak Karmi köyüne uğrandı ve köyün farklı yerleri fotoğraflandı. Daha sonra Lapta Huzurevi ziyeret edildi ve burada yaşamını sürdüren kişilerle ve personelle sohbet edildi. Farklı duyguların yaşandığı ziyarette, kısa sürede huzurevi sakinleri ile kaynaşan FODER Üyeleri, ilerki  haftalarda da huzurevini ziyeret edecekleri sözünü verdiler. 24 Kasım 2015 Salı günü, Dernek binasında İmren Doğan tarafından hazırlanan “fotoğraf okuma” ile ilgili çalışma gerçekleştirildi. Çalışmayı çok yararlı ve yerinde bulan

FODER Üyeleri, keyifli ve güzel bir eğitim haftası geçirdiklerini belirterek, katkılarından ve bilgi paylaşımından dolayı İmren Doğan’a teşekkür ettiler.“Belgesel Fotoğrafçılık” ile ilgili planlamalarını tamamlayan FODER, ilerki haftalarda proje kapsamında fotoğraf çekimlerini hızlandırmayı ve proje sonuçlandıktan sonra, sergi açmayı planlıyor. 
Editör: TE Bilisim