Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) bazı çalışanların sürdürdüğü açlık grevinde can kayıplarının yaşanabileceği uyarısında bulunarak, hükümete ivedilikle sorunu çözmesi çağrısı yaptı.

Genel Sekreter Özlem Gürkut, KTTB Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, LTB’de bazı çalışanların sürdürdüğü açlık grevinin dördüncü gününe ulaştığını, can kayıplarının yaşanmaması adına Belediye Emekçileri Sendikası (BES) yetkililerine tıbbi önerilerde bulunduklarını söyledi.

Gürkut, “Herhangi bir can kaybı yaşanması durumunda bunun vebali tamamen sorunu çözmemekte ısrar eden hükümetin olacaktır” dedi.

BİRLİK YETKİLİLERİ GREV ÇADIRI ZİYARET ETTİ

Açlık grevi çadırını ziyaret ederek, greve katılanları tıbbi yönden değerlendirdiklerini belirten Gürkut, katılımcıların sadece su, çay ve kahve içtiğini; açlık grevine uygun, bilinçli bir sıvı elektrolit replasmanı yapılmadığını tespit ettiklerini kaydetti.

TIBBİ ÖNERİLER

Gürkut, Birlik olarak açlık grevinin uzaması durumunda, “erken can kayıplarının yaşanmaması için” alınması gereken sıvı, tuz, şeker, vitaminler konusundaki tıbbi önerilerini sendika yetkililerine ilettiklerini belirtti.

Tabipler Birliği, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan sorunun bir an önce kalıcı olarak çözümlenmesi için hükümet yetkililerini, acil olarak görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Editör: TE Bilisim