KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (SENTETEİK CANNABİNOİD) TASARRUFU
14.01.2013 tarihinde, saat 16:30 sıralarında, Ortaköy’de, LTB'de zabıta olduğu iddia edilen A.Y.(E-25)’nin üzerinde polis tarafından yapılan aramada, içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarılmış sigara, yaklaşık bir gram ağırlığında sentetik “Cannabinoid” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunması üzerine, adı edilen polislerin yanından koşarak kaçtığı sırada yaklaşık 18 gram ağırlığında sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi yere attığı tespit edilmiştir. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.
SAHTE RESMİ BELGEYİ TEDAVÜLE SÜRME,BAŞKASININ KİMLİĞİNE BÜRÜNME,SAHTE DAVRANIŞLA KAYIT TEMİNİ, BİRİNCİ DERECEDE ASKERİ YASAK BÖLGEYİ İHLAL VE YETKİLİ MAKAMDAN İZİNSİZ KKTC'DEN ÇIKIŞ VE GİRİŞ YAPMAK
14.01.2013 tarihinde, saat 11.00 sıralarında, Lefkoşa’da, C.B.(E-23) ile A.K.(E-44) birlikte Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne başvuru yapıp A.B. adına sahte olarak temin ettikleri kimlik kartı kayıp formunu (KD5), A.K.’nin, A.B. adına kimlik kartı temin edebilmesi için İçişleri Bakanlığındaki görevli memura verip sahte davranışla kayıt temin etmeye teşebbüs etmişlerdir. Mesele ile ilgili olarak adı edilenlerin yapılan ileri sorgulamalarında, 10.01.2013 tarihinde, C.B.(E-23) yönetiminde bulundurduğu araç ile eski Dali - Akıncılar Anayolundan GKRY bölgesine geçip birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ettikten sonra A.K.(E-41)’yi de yanına alarak aynı güzergahtan KKTC'ye giriş yapmasını sağlayarak yetkili makamdan izinsiz KKTC’ye giriş yaptıkları tespit edilmiştir. Adı edilenler tutuklanmış olup, Soruşturma devam etmektedir.
BİNA AÇMA , KASTİ HASAR
11-14.01.2013 tarihleri, 15.30-08.00 saatleri arasında, Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Çalışma İzin Merkezi Dairesi”nin giriş kapısı meçhul şahıs/lar tarafından açılarak çeriye girilmiş ve sağlık raporları veznesi odasının ahşaptan mamul kapısını kasten kırılmak suretiyle hasar yapılmış ancak içerisinden herhangi bir şey çalınmadan ayrılmışlardır. Soruşturma devam etmektedir.
HIRSIZLIK
12.01.2013 tarihinde, 11.00-12.00 saatleri arasında, Akdoğan'da, Aysan ÖZAKINCI'nın Polatpaşa Lisesi önünde, kapıları kapalı ancak kilitsiz bir vaziyette park halinde buluna JA 305 plakalı araç bulunan, bayan çantası içerisinde, adı edilene ait para cüzdanı, iki adet kimlik kartı, bira adet sürüş ehliyeti, 20 TL ve 1 İngiliz sterlini, eşi Turhan ÖZAKINCI adına ısdar olunan kredi kartı çalınmıştır. Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen ileri soruşturma neticesinde, meselede şüpheli görülen İ.A.(E-36) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

2012 yılı Kasım ve Aralık ayları, 2013 yılı Ocak ayı içerisinde, Boğazköy’de henüz kime ait oldukları ve değerleri tespit edilemeyen bulunan “Oray İnşaat” alanından 80 adet kalıp demirleri ile Ozanköy’de bir inşaat alanından 20 adet kalıp demirlerinin M.K.(E-34) tarafında çalındığı tespit edilmiştir. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

POLİSE YALAN BİLGİ VERME
23.12.2012 tarihinde, saat 08.30 sıralarında, Lefkoşa’da, M.A. (E-21) Yakındoğu Üniversitesi içerisinde meydana gelen trafik kazası ile ilgili olarak arkadaşı C.Z.(E-18)’nin cezadan kurtarmak maksadı ile ZMB 352 plakalı aracı kendisinin kullandığına dair polise yalan olduğunu bildiği bir ifade vermiştir. Adı edilenler hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.


YANGIN
14.01.2013 tarihinde, saat 21.30 sıralarında, Lapta’da, Michaela SCOTT’a ait evin batı kısmında bulunan ahşaptan mamul ambar içerisinde muhtemelen kimyasal reaksiyon sonucu bir yangın meydana gelmiştir. Çıkan yangın sonucu, bir adet matkap, 1 adet fanlı soba, 2 adet bisiklet, muhtelif boya ve tiner kutuları ve muhtelif kullanılmayan ev aletleri ve ev gereçleri tamamen yanarak zarar medyana gelmiştir. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.

PGM – BASIN SUBAYLIĞI

Editör: TE Bilisim