Gençlik Dairesi’nin düzenlediği Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni, Antakya Medeniyetler Korosu’nun dün akşam Lefkoşa Bedesten’de verdiği konserle başladı.

Konseri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu da eşleriyle birlikte izledi. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da konseri izleyenler arasında yer aldı.

Antakya’da yaşayan üç semavi dine mensup kişilerden oluşan ve bugüne dek 12 farklı dilde şarkılarla 300 konser veren koro, dün akşamki konserinde Dillirga şarkısını Türkçe ve Rumca olarak okudu.

Hayatının bir bölümünü Kıbrıs’ta geçirdiğini söyleyen Koro Yöneticisi Yılmaz Özfırat’ın şarkılar arasında fıkralar ve anekdotlar da anlattığı interaktif konserde, Leymosun Türküsü ve Mağusa Limanı şarkıları da seslendirildi.

Özfırat, Kıbrıs’ta barış mesajları verirken, bir sonraki konseri birleşik Kıbrıs’ta düzenleme dileğini ifade etti. Özfırat, Antakya gibi Kıbrıs’ın da hoşgörünün hakim olduğu bir yer olduğunu belirterek, kendilerinin de medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı hedeflediklerini söyledi.

HATİCE DÜZGÜN

Gençlik Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Antakya Medeniyetler Korosu’nun konseri öncesinde şölenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, daha önce birçok kez düzenlenen kültür ve sanat şölenlerinde sadece halk dansları gösterilerine yer verildiğini anımsatarak, bu yıl şölenin kapsamını genişlettiklerini anlattı.

“Bu yıl hedefimiz, ülkemizde yetişen birçok gencimizin spor ve bilim alanlarındaki yeteneklerini halkımıza göstermektir” diyen Düzgün, şölenin açılışı için Antakya Medeniyetler Korosu’nun seçilme nedenini de anlattı.

Düzgün, Kıbrıs’ta yıllardır barış arayışı olduğu için bu şölenin açılış etkinliğini, farklı din ve kökenden kişilerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu’yla yapmak istediklerini kaydetti.

BU AKŞAM SPOR SALONU’NDA… YARIN AKŞAM GAZİMAĞUSA’DA

Gençlik Dairesi’nin Kültür, Sanat, Bilim ve Spor Şöleni kapsamında düzenlediği etkinlik bu akşam saat 19.00’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yer alacak.

Atatürk Spor Salonu’ndaki etkinliklerin açılışında da, ilk olarak Antakya Medeniyetler Korosu konser verecek. Konserin ardından sahnede ülke gençlerinin gösterileri yer alacak.

Şölen yarın Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür Sarayı’nda saat 19.00’da Antakya Medeniyetler Korosu’nun konseriyle tamamlanacak. 
Editör: TE Bilisim