Basın-Sen, basın mensubu Emine Uysal ve Ayşe Güler'in bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde görev yaparken bazı zanlı yakınları tarafından saldırıya uğradığını kaydederek, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Sendika Başkanı Canan Onurer, yazılı açıklamasında, “Meslektaşlarımızın, mahkemede görev sırasında zanlı yakınları tarafından saldırıya uğramaları, ülkemizdeki ‘basın özgürlüğünün’ ulaştığı düzeyi bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.

Halkın haber alma hakkını, halk adına kullanan basın emekçilerinin, habere ulaşmalarının zorbalıkla engellenmesinin hesapsız kalmaması gerektiğini ifade eden Onurer, “Ülkede yaşayan tüm vatandaşların hakkını korumak, dahası görev başındaki basın mensubunu korumakla yükümlü olan Polis güçlerinin başarısızlığı ise ciddiye alınması gereken bir durumdur” görüşünü savundu.

Emine Uysal ve Ayşe Güler'e geçmiş olsun dileklerini ileten Onurer, saldırıyı yapan zanlı yakınlarının yasaların emrettiği şekilde cezalandırılması gerektiğini ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. 
Editör: TE Bilisim