11 Temmuz Basın Günü, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde dün akşam düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Resepsiyonda bu yıl ilk kez izleme yöntemiyle belirlenen 16 gazeteci ve 6 yayın organına Medya Teşvik Ödülleri; meslekte en az 25 yıl hizmeti olan 15 gazeteciye ise Gazetecilik Meslek Onur Ödülleri verildi.

Kıbrıs’ta bir Kıbrıslı Türk tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazete Saded’in 1889 yılında yayın hayatına başladığı gün anısına kutlanan 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği binasında resepsiyon düzenlendi.

Etkinliğe, aralarında Kıbrıslı Rumların da bulunduğu çok sayıda gazeteci yanında bazı siyasiler de katıldı.

127. YIL

Gazeteciler Birliği As Başkanı Mustafa Kortun, gecede yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk basınının 127 yılda verdiği mücadeleyi ve geldiği noktayı anlattı.

Medyanın yasal, ekonomik, yapısal ve etik sorunlarını aşabilmek adına doğru yönde ciddi hamleler atılması gerektiğini kaydeden Kortun, “Ancak kendi ayakları üzerinde duran, özgür bir medya, demokratik işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilir” dedi.

Gecede konuşan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da basının, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından ödüller verildi.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu kararıyla izleme yöntemiyle belirlenen ve Medya Teşvik Ödülü alan 16 gazeteci ve 6 yayın organı şöyle:

“Barış Gazeteciliği Dalında yaptıkları işbirliği nedeniyle: Sim TV-RIK TV, Havadis-Filelefteros, Yenidüzen-Politis.

Genç Yetenek Özel Ödülü: Fehime Alasya, Hakan Yıldırım, Şen Candaş ve Gülsüm Kanca.

Dijital Medya (Web Editörü ve Web Fotoğraf) Dalında: Ulviye Akın Uysal.

Gazete Haberciliği Dalında: Doğuş Özokutan Çiftçioğlu, Ayşe Güler, Emine Davut Yitmen ve Artun Çağa.

Gazetecilik Röportaj Dalında: Ödül Aşık Ülker.

TV Haber Dalında: Fatma Arpalıklı.

TV Haber Program Dalında: Hıfsiye Ruh, Yeşim Tuncel Kotak.

TV Haber İçerikli Görüntü Dalında: Ertuğrul Çavuşoğlu.

TV Spiker Dalında: Aslı Elder.

Radyo Haber Program Dalında: İsmet Özgüren.

GAZETECİLİK MESLEK ONUR ÖDÜLLERİ

Gazetecilik mesleğine en az 25 yılını vermiş gazeteciler Nezire Gürkan, Meryem Dağcın, Hakan Aşkın, Hasan Karaokçu, Hakan Dervişoğlu, Dilek Çetereisi, Seval Gayde, Başaran Düzgün, Sonay Darbaz, Fügen Hüray, Mehmet Davulcu, Mustafa Öncü, Neşe Ergüçlü, Ogün Erciyas ve Cenk Mutluyakalı da “Gazetecilik Meslek Onur Ödülü”ne layık görülerek plaketle onurlandırıldı.

Mehmet Davulcu ödüllerin verileceği isimlerin yönetim kurulu tarafından belirlenmesini doğru bulmadığını söyleyerek ödülünü kabul etmedi. Ödül alan bazı gazeteciler de söz alarak yıllardır verilen Hizmet Onur Ödülü’nü almaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Ödüllerin ardından 11 Temmuz Basın Günü resepsiyonu sanatçı Arda Gündüz’ün müzik dinletisi ile devam etti. Gazeteci Erdinç Gündüz de oğluyla beraber şarkılar seslendirdi.

Bu arada gecede KTGB’nin yayın organı “Medya” dergisinin 13’üncü sayısı da dün akşamki resepsiyonda dağıtıldı.
Editör: TE Bilisim