Başbakanlık, spor alanlarının spor tesislerinin kuruluşu, açılışı ve işletilmesi çerçevesinde sporla ilgili bakanlığa ait olduğuna işaret ederek, bu yetkinin şu an Spor Dairesi’nde bulunduğunu belirtti.

Spor kulüplerinin kullanımı için tahsis edilen araziler konusunda açıklama yapan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, söz konusu arazilerin sportif faaliyetler dışında kullanılamayacağını vurguladı.

Beden Eğitimi ve Spor Yasası’nın ilgili maddesine işaret edilen açıklamada, “Araziler sadece kulüplerin ve derneklerin ilgili bakanlığa sunacağı projelerin onaylanması, taraflar arasında protokol imzalanması ve spor amaçlı tesis yapma koşuluyla kullanıma verilebilir” denildi.

Açıklamada, “Bakanlar Kurulu kararıyla Mağusa Türk Gücü Kulübü’nün kullanımına verilen parselle ilgili de aynı prosedür izlenecek” denildi.

Son dönemde bu konuda 2 protokol imzalandığının anımsatıldığı açıklamada, Metehan Spor Tesisleri’nin Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Çetinkaya Spor Kulübü’ne, Akdoğan Özgürlük Stadyumu’nun ise Akdoğan Belediyesi’nin kullanımına verildiği kaydedildi.

Yenicami Ağdelen Kulübü’nün (YAK) Başbakanlığına hitaben bir yazı yazdığının belirtildiği açıklamada, kulübün Bakanlar Kurulu kararıyla kullanımlarına verilen arazinin kulübe devriyle ilgili talepte bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Beden Eğitimi ve Spor Yasası’nın “spor alanları, spor tesislerinin kuruluşu, açılışı ve işletilmesi çerçevesinde ilgili bakanlığa aittir” vurgusu yinelenerek, yetkinin Spor Dairesi’nde olduğu belirtildi. 
Editör: TE Bilisim