MECLİSTE SORUŞTURMASI AÇILAN DOSYALARIN AKIBETİ NEDİR ?
Bu dosyaların açılmama nedeni de artık biliniyor.Yıllarca bu memleketi yöneten en üst kademedeki kişilerin adlarının olmasıdır.Ülkenin en yüksek denetçisi olan sayıştayın saptadığı bulgular maalesef işleme konulmuyor.Nasıl olmasa cezai işlem yapılmayacak düşüncesinin hakim olduğu bir ortam yaratan partiler şimdi biz yenilenmek için yola çıkıyoruz diyorlar.40 yıldır bu ülkeyi ve halkın parasını sömürenlerin yarattıkları bu düzeni nasıl değiştireceklerini merak ediyoruz.

BAŞBAKANLIĞA DAVA AÇACAĞIZ
Kurulduğu günden bugüne 40 yılda yapılan usulsüzlükleri ortaya çıkarmaya çalışan partimiz ülkeyi yöneten Başbakanlığa dosyaları vermesine rağmen bugün oldu hiçbir olumlu yanıt alamadı.Halkımızın yıllardır beklediği bu yolsuzlukların açıklanmasını ise hiçbir siyasi parti istemiyor.Bu nedenle SDP olarak tek şansımız Başbakanlığa dava açmak olacaktır.

MECLİSTE BEKLEYEN DOSYALAR 
Yıllardır KKTC Meclisinde usulsüzlük yapılıp da bekleyen dosyalar da bekletiliyor.Partimiz bu konuda araştırma başlatmış ve bugüne kadar meclise gelen tüm usulsüzlük dosyalarının sonucunun ne olduğunu halkla paylaşacağız.Kıbrıs Türk hava Yolları dosyası komite aşamasına gelmiş fakat sonuca ulaşılamamıştır.Böylesine önemli bir dosyanın sonuçlanmamasının izahı dahi yapılmıyor.Esas neden bu komitede görev yapanların Vekil olması ve yargılanacak olanların da kendi yandaşlarının olduğudur.
Bu gerçeklerin artık su yüzüne çıkması kaçınılmazdır.Bu memleketi bu duruma getiren her kim olursa olsun hesabı sorulacaktır.

KKTC DIŞINDA MAL VARLIĞI OLAN KAÇ VEKİL VARDIR

Usulsüzlük dosyalarını gündeme getirdiğimiz bugüne kadar bizlere birçok ihbarlar yapılmıştır.Gün geçmiyor ki bir ihbar almayalım.Dün vatandaşın bir tanesi 22 adet evin İstanbulda alındığını,Antalyada otel yapıldığını ,Türkiyenin değişik yerlerinde villalar satın alındığını ve hatta üçüncü dünya ülkelerine kaçırılan trilyonlarca liraların olduğu söyleniyor.Bu söylemler hoş söylemler olmasa da neden ve niçin isimler verilerek vatandaşlar konuşuyor. İşte bu noktada Hükümet adam gibi ülkeyi yönetirse bu söylemler de olmayacaktır.

BU DÜZENİ YARATANLAR NASIL YENİ DÜZEN KURACAK SÖZÜ VERİYOR
Bu bozuk düzeni yaratan partiler şu anda bir telaş içine girmişler ve yeniden biz bu düzeni değiştireceğiz demeye başladılar.Menfaat düzenini kuranlar nasıl bu değişimi yapacaklarına halkımız da inanmıyor.SDP olarak bizler genç kardeşlerimizle birlikte ülkeyi değiştirmeye talibiz. Eskilerin yeni politikalar üreteceğim demeleri sadece halkı kandırmadır.
 
Editör: TE Bilisim