Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü Hüdaverdi İyikal görevden alındı.
Yaklaşık 10 yıldan beri müdürlük yapan İyikal’ın emekliliğine dokuz ay kaldığı öğrenildi. Daha önce, Ferdi Sabit Soyer başkanlığındaki hükümet de İyikal’ı görevden almak istemişti.
KIBRIS’ın sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, “Tapu projemizle ilgili ikinci etaba geçiyoruz, emekliliğine kısa bir süre kalan Sayın İyikal’ın yerine gelecek arkadaşımızın ikinci etabı götürmesi gerektiğini daha uygun gördük” dedi.
Uluçay, Cuma günü İyikal’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ettiklerini, yarın da görevden alınmasıyla ilgili yazının yazılacağını doğruladı.

“Müşavir ordusuna bir kişi daha katılıyor”
  Bu arada KIBRIS’a konuşan Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü İyikal, “emekliliğime dokuz ay süre kala, Başbakan Sayın Özkan Yorgancıoğlu görevden alınmamı uygun gördü” dedi.
İyikal, tebliği sözlü olarak, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay’dan aldığını anlatan İyikal, yazılı bildirimindaha sonra kendisine yapılacağının söylendiğini aktardı.
İyikal, kendisine gerekçe olarak bir şey söylenmediğini, böylelikle müşavir ordusuna bir kişinin daha katıldığını belirtti.

“Her şey bilgim dahilinde ama ben olmayacağım”
   İyikal, şunları söyledi:
“Edindiğim bilgiye göre, benim yerime, Başbakan’a yakınlığı olan biri getirilecek. Hatta yakın akrabası olduğunu biliyoruz. İskan Dairesi Müdürü emekliye çıktı. Harita Dairesi Müdürü iki yıldır atanmadı. Boş mevki varken beni görevden almayı tercih ettiler. 10 yıldır Tapu Dairesi Müdürlüğü yapıyorum. Hiç bir hükümetle sorunum olmadı. Sadece Ferdi Sabit Soyer’in başbakanlığı döneminde küçük bir sıkıntı olmuştu. Görevden yine alınmam istenmişti ama olmamıştı. Daire olarak, 61 köyün haritalarının yenilenmesi için ihaleye çıkıldı, heyet kuruldu, ihale sonuçlandı. Türkiye’den haritalar perşembe günü alınacak. Hemen ardından yeni bir ihaleye çıkılarak, Karpaz haritalarının yenilenmesi ve yeni kütüklerin basılmasıyla ilgili çalışma başlatıldı. Türkiye’deki yetkili birimler ay sonu adaya gelecek ve ben olmayacağım. Bu kadar önemli projeleri başlattık. Her şey benim bilgim dahilindedir ama ben bu süreçte yokum.”
(KIBRIS)
Editör: TE Bilisim