Başbakan İrsen Küçük, Türkiye medyasının duayen gazetecilerinden Mehmet Ali Birand’ın vefatı dolayısıyla eşi Cemre Birand ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’a başsağlığı mesajları gönderdi.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün açıklamasına göre Başbakan Küçük, Cemre Birand’a gönderdiği mesajda, Mehmet Ali Birand’ın kaybından duyulan üzüntüyü paylaşarak Birand’ın Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel yer ettiğini vurguladı.

“Yarım asırlık meslek hayatında gösterdiği ustalık, sergilediği objektiflik, kamuoyunu aydınlatma konusundaki heyecan ve gayreti yanında Kıbrıs konusuna göstermiş olduğu hassasiyet, duyarlı ve akılcı yaklaşımlar ile Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel yer etmiştir” diyen Başbakan Küçük, Birand’ın yerinin doldurulamayacağını ve Kıbrıs konusundaki yaklaşım, görüş ve düşünceler için de büyük kayıp olduğunu belirtti.

Başbakan Küçük mesajında, “Kendisine has üslubu; neşeli kişiliği; sevilen, sayılan, dünya çapında ses getiren röportajları ile her zaman medya dünyasındaki gençlere ışık tutup onlara örnek olan değerli insan, usta gazeteci Mehmet Ali Birand’ın geride bıraktığı eserleri her zaman saygı  ve takdirle hatırlanacaktır” diyerek başta Cemre Birand ve oğlu Umur Birand olmak üzere tüm sevenlerine, basın camiası ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diledi.

ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ’A MESAJ

Başbakan Küçük, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’a gönderdiği mesajda da, “Kanal D Haber Grup Başkanı ve Ana Haber Anchormani, Türk medyasına değerli gazeteciler kazandırmış, sahip olduğu geniş, ileri görüşlü bakış açısıyla medyaya önemli katkılar sağlamış, usta gazeteci, değerli insan Mehmet Ali Birand’ı kaybetmenin üzüntüsünü Kıbrıs Türk halkının da paylaştığını” vurguladı.

Küçük, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Meslek hayatında gösterdiği mesleki ustalık, sergilediği objektiflik, kamuoyunu aydınlatma konusundaki heyecanı ve gayreti yanında Kıbrıs konusundaki duyarlı ve akılcı yaklaşımları Türk milleti gibi Kıbrıs Türkü’nün de gönlünde yer etmiştir.

Hazırladığı belgesellerle tarihe önemli notlar düşen ve bu bağlamda her zaman saygı ve sevgiyle anılacak olan duayen gazeteci Birand, kendisine has üslubu, neşeli kişiliği, sevilen, sayılan, dünya çapında ses getiren röportajları ile bu dünyada hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Her zaman medya dünyasında yetişmekte olan gençlere fırsat veren,  önünü açan ve onlara ışık tutarak yetiştiren Birand’ın bu örnek tavrı, hep takdirle anılacaktır.

Gerek Türkiye-Yunanistan ilişkileri, gerekse Kıbrıs sorunuyla yakından ilgilenen ve konuya hassasiyetini her dönem ortaya koyan Mehmet Ali Birand, Kıbrıs konusundaki kitapları, yazıları ve belgeselleri ile bizlere çok anlamlı eserler bırakmıştır.”

Başbakan Küçük, Mehmet Ali Birand’a rahmet, Kanal D ailesine, çalışma arkadaşlarına, sevenlerine ve basın dünyasına başsağlığı diledi.

Editör: TE Bilisim