Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), yeni hükümetten talep ve beklentilerini içeren bir raporu Başbakan Hüseyin Özgürgün’e sundu. 

Başbakan Özgürgün, İŞAD Başkanı Metin Şadi ve heyetini kabul etti.

Başbakanlık Şeref Salonu’nda yer alan görüşmede konuşan Şadi, oldukça zor bir dönemde göreve gelen hükümete başarılar dileyerek, İŞAD olarak bu dönemde Kıbrıs konusu çözüm sürecinin ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın arkasında durulması, desteklenmesi ve Kıbrıs sorununun her iki tarafın olmazsa olmazlarını karşılayabilecek şekilde sonlandırılıp ülkenin uluslararası politik ve ekonomik işbirliğine kavuşmasını istediklerini söyledi.

“BAŞKANLIK REJİMİ İÇİN İNİSİYATİF ÜSTLENİLSİN”

Şadi, bunun yanında başkanlık rejiminin tesisi için tüm partilerin konsensüsünün sağlanması için inisiyatif üstlenilmesini istedi.

“SU VE EKONOMİK PROTOKOL KONULARI TOPLUM YARARINA TAMAMLANMALI”

Hükümetten ülkedeki sorunların çözümü ve ülkenin daha iyi koşullara götürülmesi için olumlu çalışmalar beklediklerini söyleyen Şadi, ayrıca gündemdeki su ve ekonomik protokol gibi bekletilen konuların ise çok süratle toplum yararına tamamlanmasını istediklerini kaydetti.

Şadi, bunun yanında Türkiye'den elektrik kablosunun hemen gündeme alınması gerektiğini de vurguladı.

ÖZGÜRGÜN: “İŞAD’IN GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRMELERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, hükümetin yeni yol almaya başladığı bugünlerde İŞAD’la öncelikli olarak görüşüp değerlendirmek yapmak için biraraya geldiklerini ifade ederek, derneğin görüşlerine ve değerlendirmelerine önem verdiklerini söyledi.

Özgürgün, dernekle birlikte ve işbirliğinde atılacak adımların halk yararına olacağını ifade ederek, her zaman görüşmeye açık olduğunu ve üzerine düşenleri yapacağını kaydetti.

Sıkıntıları süratle en kısa zamanda işbirliğiyle çözeceklerine inanç belirten Özgürgün, Şadi’nin sunduğu raporunu dikkate alacağını, inceleyeceğini belirtti ve birlikte çalışarak hükümet gündemine alınması gereken konular varsa bunları belirleyeceklerini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim