Ziyarette KTÖS Başkanı Emel Kurtuluş Tel, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve sendika yetkilileri hazır bulundu.

Baraka Kültür Merkezi aktivisiti Nazen Şansal ziyarette yaptığı konuşmada, KTÖS’ün yeni yönetiminin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Baraka Kültür Merkezi olarak, KTÖS’ün ülke için güç ve öneminin farkında olduklarını söyledi.

KTÖS’ün emek, doğa, kadın, laiklik düşmanı politikaların karşısında duracağına inançla, Baraka Kültür Merkezi ile birlik ve iş birliğinin devam etmesi temennisinde bulunan Şansal, ülkenin barış, eğitim, sağlık, dinsel gericilik gibi konularda belli dayatmalar altında olduğunu ileri sürdü.
Dayatmalar karşısında iş ve güç birliğinin önemine vurgu yapan Şansal, bunların üstesinden gelinebilmesi için solun katılım ve birliğinin önemine vurgu yaptı.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, Baraka Kültür Merkezi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaklaşık bir ay önce KTÖS’ün yeni yönetiminin belirlendiğine işaret etti.

Baraka Kültür Merkezi ile kuruldukları günden bu yana iş birliği içinde çalıştıklarını ifade eden Elcil, Baraka Kültür Merkezi’nin Kıbrıs Türk siyaseti ve sosyal yaşamına yeni bir ses, soluk getirdiğini söyledi.

Baraka Kültür Merkezi ile ortak bir amaç için çalıştıklarını, barış, insan hakları, doğa, insan haklarının korunması için mücadele ettiklerini vurgulayan Elcil, birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. 

Toplumda duyarlığı arttırmak için aynı düşünen insanların birlikte hareket etmesinin önemine işaret eden Şener Elcil, Sünni İslam ve gericilik, dini istismar eden bir takım hareketlere karşı durulması için de Baraka Kültür Merkezi ile birlikte mücadele verdiklerini belirtti. 

Meclis’ten geçen Din İşleri Değişiklik Yasası konusunda da eleştirilerde bulunan Elcil, yasanın laikliği, düşünce ve inanç özgürlüğüne aykırı olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yasayı Anayasa Mahkemesi yerine Meclis’e geri göndermesini de eleştiren Elcil, kendilerinin yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini ifade etti.

Elcil, Baraka Kültür Merkezi ile ortak mücadelenin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim