Kıbrıs Rum Kesimi’nden ayrılıp Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geçerek futbol hayatını burada sürdüren Stelios Kittos, aradan geçen süreçte yaşadıklarını açıkladı. Yaklaşık bir buçuk yıl önce Değirmenlik’e transfer olan futbolcunun bu hareketi güneyi ayağa kaldırırken, Kittos ardından bir başka Türk ekibi Bostancı Bağcıl’ın yolunu tutmuştu. 


Rum basınından In-Cyprus internet sitesine özel bir röportaj veren 37 yaşındaki orta saha oyuncusu, “Yaşadığım sakatlığın ardından güneyde 1. Lig’de yoluma devem edemedim ve 2. Lig’de oynamaya başladım. Ancak tekrar eski formuma kavuştuktan sonra birinci lig ekiplerinin kapılarını çaldım. Bana yaşımı soruyor ben de 33 yaşında olduğumu söylüyordum. Bu yüzden kabul edemeyecekleri cevabını veriyorlardı. Profesyonel olduğumu, yıllarca futbol oynadığımı ve iyi durumda olduğumu söylesem de bana kulaklarını kapamışlardı. Bu tavır yüzünden kuzeye gitmeye karar verdim” dedi. 

‘Türkçe öğreniyorum’
Kittos şöyle devam etti: “Rum taraftarlar ve yöneticiler bu olayı siyasi yöne çekti ve beni hain olarak gördü. Bense hiçbir zaman bunu hainlik olarak görmedim. 37 yaşındayım ve hala futbol oynuyorum. Neden oynayabilecek durumdayken bundan vazgeçseydim ki? Zaten aradan geçen iki yılda insanların tavırları da değişti. Şimdi beni kutluyorlar. İki yıllık süre zarfında bunu politize etmemek gerektiğini anladılar.” 

Türk tarafında kendisine gösterilen yaklaşımın çok iyi olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, “Beni bir futbolcu olarak görüyorlar. Saygı duyuyor ve takdir ediyorlar. Türkçe öğrenmeye başladım. Temel şeyleri kolaylıkla kavradım. Takım arkadaşlarım iki yüzlü değiller. Burada gerçek anlamda dostluklar kurdum” ifadelerini kullandı.
(MİLLİYET)
Editör: TE Bilisim