Ülkemizde gençlere yönelik tek müzik yarışması olan Telsim FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması’nın organizasyonuyla ilgili hazırlıklar sürüyor.

Telsim, KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğü ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi işbirliğinde düzenlenen Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’na katılacak okulların müzik öğretmenleri veya temsilcileri ile Bakanlık ve Telsim yetkililerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda yer alan toplantıda, organizasyonun kusursuz yapılmasına dönük detaylar konuşuldu.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, yarışma ve organizasyonla ilgili öğretmenlere detaylı bilgi verdi. Efsane yarışmanın Türkiye’de Vodafone tarafından düzenlendiğini belirten Tanpınar, Telsim olarak yarışmayı KKTC’ye getirdiklerini ve finalin 8 Mart’ta yapılacağını söyledi. Tanpınar, yarışmaya katılan her grubun değerli olduğunu, ancak aralarından birinin seçilerek Türkiye’deki finale gönderileceğini kaydetti.

Toplantıda yarışmada hangi okulun kaçıncı sırada sahneye çıkacağını belirlemek için kura çekimi de yapıldı.


ÖĞRETMENLER YARIŞMA İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Yarışmayla ilgili hazırlıklarını sürdüren okullar, şubat tatilinde de çalışmalarının süreceğini söyledi. Müzik öğretmenleri, yarışmanın öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek Telsim’e teşekkür etti.

Türk Maarif Koleji (TMK) Müzik Öğretmeni Petek Cankoy, yarışmanın öğrencilere motivasyon kazandırdığını ifade ederek, “Hem kendime hem çocuklarıma güveniyorum” dedi.

Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni İrfan İrfanoğlu, yarışmanın ciddi bir organizasyon olduğunu ve hazırlıklarının iyi bir şekilde sürdüğünü belirterek, “İddialıyız, artık her şey yarışma sırasında söylenecek, her şey mükemmel gidiyor” dedi.

Girne Amerikan Koleji Müzik Öğretmeni İbrahim Özbaskın, yarışmanın, ülkede müzik altyapısı olan gençleri öne çıkaracağını ifade ederek, bu gençlerin yeteneklerini Türkiye’de de göstereceğini söyledi. Yarışmanın, öğrenciler için güzel bir hatıra olacağını ve okulların müzik altyapılarının gelişmesine katkısı olacağını belirten Özbaskın, yarışmanın güzel bir ortamda geçmesini diledi.

Güzelyurt Kurtuluş Lisesi Müzik Öğretmeni Gültaç Karayel, yarışmaya iki orkestra ile katıldıklarını belirterek, “Çocuklar gayet istekli ve özverili çalışıyorlar. Çocuklara çok güveniyorum, yarışmada başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Erenköy Lisesi Müzik Öğretmeni Melis Alihan, öğrencilerin yarışma için heyecanlı olduğunu ve süre yaklaştıkça heyecanın daha da arttığını ifade ederek, sınav haftası nedeniyle yavaşlayan çalışmalara tatilde de devam edeceklerini kaydetti.

Yarışmaya iki orkestra ile katılan Yakın Doğu Koleji Müzik Öğretmenleri Ertaç Uçaner ile Gümrah Alasya da, organizson için Telsim’e teşekkür ederek, yarışmanın öğrencilerin motivasyonunu arttırdığını söyledi.

Levent Koleji Müzik Öğretmeni Ali Akçaylı, “Çocukların sahne heyecanını yaşamaları, müziği paylaşmaları, birbirlerinin performanslarını görmeleri güzel bir olay. Telsim ve Vodafone teşekkür ediyoruz” dedi.

Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Serhat Kırcalı, yarışmanın iyi bir organizasyon olduğunu ve çocukların heyecan içinde olduğunu belirterek, hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

The English School of Kyrenia’nın müzik öğretmeni Destina Ahmet, yarışma için çok heyecanlı olduklarını ve okullarını en iyi şekilde temsil etmeye çalışacaklarını belirterek, “Diğer okulların yetenekli öğrencilerini görmek güzel olacak. Hazırlıklarımız yoğun tempoda sürüyor. Kıbrıs’ta böyle bir yarışma düzenlediği için Telsim’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Demet Alkan James de, okullarının resim ve müzik okulu olduğunu, böyle bir yarışmaya ilk kez katıldıklarını ifade ederek, “Bizim için çok heyecan ve mutluluk verici bir aktivite olacak. Böyle bir etkinlik düzenlediği için Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı’na çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizle 8 Mart’ı heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

Toplantıya öğretmenini temsilen katılan Namık Kemal Lisesi müzik grubu öğrencisi Mehmet Kalaç, yarışmanın öğrencilerin yeteneklerini göstermeleri açısından çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, “Başarılı olacağımıza inanıyorum. Güzel bir performans sunacağız. İnşallah sonunda mutlu oluruz” dedi.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Zühre Canatan da, “Öğrencileri motive edici bir yarışma, Öğrencilerimiz hırsla hazırlanıyor, inşallah başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

Liselerde büyük heyecan fırtınası oluşturan yarışmaya 17 lise 19 orkestra ile katılıyor. “Müziğini Özgür Bırak” sloganıyla düzenlenen, gençleri eğlenmek ve yarıştırmak için biraraya getirecek yarışmaya katılan okulların sahneye çıkma sırası şöyle:

1- Güzelyurt Kurtuluş Lisesi (Grup A)
2- Erenköy Lisesi
3 - Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi
4- Yakın Doğu Koleji (Grup B)
5- 20 Temmuz Fen Lisesi
6 - Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi
7- Namık Kemal Lisesi
8- Bülent Ecevit Anadolu Lisesi
9- Doğu Akdeniz Doğa Koleji
10- Levent Koleji
11- 19 Mayıs TMK
12- The English School of Kyrenia
13- Girne Amerikan Koleji
14- Polat Paşa Lisesi
15- Türk Maarif Koleji
16- Güzelyurt Kurtuluş Lisesi (Grup B)
17- Yakın Doğu Koleji (Grup A)
18- Dr.Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi
19- Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Yarışmanın finali 8 Mart’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda, “orkestra”, “kız solist”, “erkek solist”, “sahne performansı” ve “enstrüman” dallarında yapılacak. Kazananları bekleyen bir çok sürpriz hediyenin yanında, birinci gelen orkestra, 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Vodafone Freezone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finalinde yarışacak.
Editör: TE Bilisim