Yakıt fiyatlarında yaşanan düşüş ve alınan tedbirler sayesinde Elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi için KIB-TEK yönetim kurulu tarafından alınan kararlar bakanlar kuruluna gönderilmiş olmasına rağmen onaylanıp uygulamaya girmemiştir.

Her konuda olduğu gibi elektrik fiyatlarının indirimi konusunda da KIB-TEK yönetim kurulunun talebine kulak tıkayan bakanlar kurulunun tavrını anlamak mümkün değildir. Sadece sisteme takılan uzaktan erişimli sayaçların sayısı arttığı için kesme, ulama ücretlerinde ciddi indirime gidilmesi gerekmektedir.
Yine her konuda olduğu gibi görevini tek başına yapmak zorunda bırakılan KIB-TEK yönetim kurulu Elektrik İnkişaf (Değişiklik) Nizamnamesinin verdiği yetkiyi kullanarak elektrik fiyatlarında indirimide derhal kamuoyunun bilgisine getirip uygulamaya koymalıdır.

Hükümet ortaklarına, KIB-TEK’in Özerk bir yapıya kavuşturulması için seçim öncesi ve hükümet programlarına koymuş oldukları Özerk’liği eylem noktasına gelmeden hayata geçirme talebini yenilerken uygulamaya konulacak eylemlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük eylemdir diye algılanmamasını umarken verilen sözlerin hayata geçirilmesi için gereken yasal düzenlemenin önlerinde olduğunu hatırlatırız.
Eğer dün söylenenin arkasında bugün durulmayacaksa bozulacak olan çalışma barışının sorumlusu çalışanlar olmayacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ÇAĞLAYAN CESURER
EL-SEN YÖNETİM KURULU (a)
BAŞKAN
 
Editör: TE Bilisim